25 jaar Lowlands… Dat is even oud als ik. Dat zijn al heel wat jaartjes, een kwart eeuw, een zilveren huwelijk. Het jubileum van LL, dat laten ze niet zomaar voorbij gaan en wij mogen er weer bij zijn! Het is nu al mijn derde LL en ik voel me vereerd.

Mensen met tassen vol tenten en kussens, gekleed in regenlaarzen of bergschoenen halen ons in. De weersvoorspelling is regenachtig maar dat mag de pret niet drukken. Het festival is uitverkocht. Dat is ook te merken aan alle tenten die op de meest onmogelijke plekken opgesteld staan. Langs de greppel, half schuin, naast de paden, tegenover de urinoirs?! Men is in ieder geval niet van plan veel te slapen. Ook het festival terrein is afgeladen, iedereen loopt in stromen het festivalterrein over.

Het terrein is vernieuwd. Gelukkig kan ik de weg nog vinden, want de tenten staan nog steeds op dezelfde plek. De grootste tenten Alpha en Bravo hebben een facelift gehad en zijn nu geen kleurige circustent meer, maar een stalen constructie in de vorm van een zwarte en mintgroene koepel. Melvin mist de kleuren. Maar de 18 meter hoge constructie is zeer imponerend. Niet heel chil in de regen, waar het water zo hard van het dak afglijd dat je aan de zijkanten kan douchen.

Om alvast in de dansstemming te komen beginnen wij bij Sean Paul. Alsof je weer 16 bent en voor het eerst uit mag gaan. Heerlijk fout. En hij doet het goed. Het publiek gaat uit zijn dak. Van buitenlands succes naar Nederlands succes, want Chef’s special mag daarna de Alpha op zijn kop zetten. In 2011 stonden ze nog op een klein podium, maar nu gewoon in de grootste tent! Het ultieme festival liedje ‘Amigo’ liet het publiek los gaan en de stelletjes zwijmelde weg bij ‘In your arms’. Solange kalmeerde ons met haar mooie stem. Met de Japanse? vlag op de achtergrond en helemaal gekleed in rood was ze beeldschoon. Tussendoor even van microfoon wisselen, ooh nu komt ze wel boven de bass uit. Haar stem was prachtig. Even helemaal wat anders was MHD. De Franse Afrotrap rappers die beroemd werden door rappen op de straat en dit te posten op Youtube. De filmpjes gingen viral en nu zijn ze beroemd, en staan ze op LL. Het dak ging eraf en publiek was vrijwel de hele tijd aan het springen. Al helemaal toen ze hun hit Champions League aftrapte. And the crowd went wild! Onze lieve oude vriend Melvin vind altijd net iets anders leuk dan wij. Hij eindigde zijn avond bij the XX, wij wilden nog even dansen op de stoute beats in de Hacienda en de housedeuntjes in de X-ray. Nog snel een ijsje onderweg naar huis en LL dag 1 was een feit.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op