Poké bowl en sushi burrito zijn al enige jaren een hype in Amerika en sinds vorig jaar ook populair in Nederland. Als ik de poke bowl eerder had ontdekt, dan had ik veel meer dates gehad! Blijkbaar scoor je punten als je op een eerste date een poke bowl gaat eten. Of je het vervolgens wint van de poké bowl? Dat is een geheel andere vraag.

Toen ik hoorde dat Rosita, een goede vriendin, als manager aan de slag ging bij Temakery was ik erg benieuwd. De eigenaren, Jimmy & Mike, kende ik erg goed en Rosita’s snaps/facebook berichten over Temakery zagen er goed uit. Ik had vanwege mijn wintersport vakantie haar opening gemist en had een maand later eindelijk tijd om langs te gaan.

Nietsvermoedend maakte Rosita deze snap XD

Zoals op de foto ook te zien is kijk je je ogen uit. Zoveel keuzes en alles ziet er lekker uit. Vanaf het eerste moment maak je de belangrijkste beslissing wil je rijst of iets anders en welke proteïne kies je.

Natuurlijk kon ik rekenen op mijn maatje. Rosita Mamacita, die elke keer als ik een extra ingredriënt wilde, keek het meisje achter de balie naar Rosita en die knikte glimlachend. Het resultaat was een veel te luxe Poké bowl, helemaal naar eigen wens die veel weg had van een sushi tart.

Rosita raadde aan om de Koreaanse chicken wings uit te proberen. Dit was een goede tip van haar want de kip was als eerste op. Het had een dun krokant laagje en het was goed gekruid. Dit is terecht één van Temakery’s specialiteiten en het frisse mr. T(i)AO drankje maakt de maaltijd af.

Mocht de poke bowl niet helemaal vullen, dan kan je altijd een extra sidedish bestellen. De populariteit van de poke bowl is in mijn ogen terecht, daarom raad ik je aan om een bezoek te doen aan Temakery en zelf een eigen creatie te maken. Doe van tevoren online inspiratie op, zodat je keuze stress aan de bar vermijdt.

Voor meer food avonturen volg @mistermakannl.

By Melvin

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op