Hoeveel heb jij meegekregen van je ouders en/of opa en oma? Als je Vietnamees bent is de kans groot dat of jijzelf of iemand uit je familie (ouders, ooms en tantes, opa’s en oma’s) zich tot de groep Vietnamese Bootvluchtelingen kan rekenen.

Minh Vu, 35 jaar wonend te Hoorn met een eigen entertainment bedrijf Minh-Zone en een sportschool MZ Sport Academy maar voor ons gewoon AshMinhDo.

Destijds misschien te jong om zelf nog iets te herinneren van die tijd, maar de verhalen van zijn vader heeft geleidt tot een een stukje besef van een erg aangrijpend verhaal, een stukje geschiedenis over zijn familie en hijzelf die gevlucht zijn uit Vietnam eind jaren 70 begin jaren 80. Minh besluit om een boek te schrijven over zijn familiegeschiedeins, een roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal. “VU” Vietnam Uitgevlucht

“Dit boek heeft hij samen met auteur Ingrid Hageman-Veraart geschreven. Een eerbetoon naar mijn ouders. Een bijzonder verhaal dat nu voor altijd is vastgelegd voor de nieuwe generatie. Mijn vader is 1,5 jaar overleden en is dan ook tevens de reden dat ik nu ook echt stappen heb gezet om dit boek uit te brengen.”

Uiteraard willen wij hier ook aandacht aan besteden. Je kan het boek in elke boekhandel kopen of gewoon via Bol.

By Lan

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op