Er zijn een paar basic tips om het hele jaar door een dewy skin te hebben: eet gezond, drink veel water en doe regelmatig een goede beauty sleep. De feestdagen zijn net geweest en laat het nou net zijn dat je die paar basic tips niet hebt kunnen doen. Je hebt waarschijnlijk lekker(!) maar ongezond gegeten, geen water maar veel alcohol benuttigd en slapen zat er misschien ook niet altijd in door het vele feesten. Dan hebben we het nog niet gehad over je geliefde sportsessies die je misschien gemist hebt! Voel je niet schuldig en no worries. Met de volgende 5 tips wordt je een handje geholpen van buitenaf om weer te shinen na de feestdagen!

1. EXFOLIEER
Dit mag je 1x per week doen en juist nu na de feestdagen kan je huid wel een lekkere exfoliator (‘scrub’) gebruiken. Het is iets zo simpel waar je wel meteen verschil mee ziet! Je poriën kunnen na de kerst groter lijken doordat ze gevuld zijn met viezigheid, olie en dode huidcellen. Dit kun je dus goed schoonmaken met een exfoliator waardoor je poriën goed gereinigd worden en hierdoor zichtbaar kleiner worden. Je huid zal zachter en egaler zijn. Er zijn heel veel verschillende exfoliators en het beste is om ze gewoon allemaal te testen. Wat bij je vriendin of zus werkt hoef niet meteen bij jou te werken ook al hebben jullie bijvoorbeeld beiden een droge of vette huid.

korean-beauty-dewy-skin-rice-mask

Favorites! ELIZAVECCA Rice Mask Wash Off | ELIZAVECCA Bubble Clay Mask

2. SHEET MASK
Na alle wijntjes, cocktails en mixdrankjes van de afgelopen dagen heb je misschien niet alleen de schade binnen in je lichaam gevoelt, maar is het helaas ook zichtbaar aan de buitenkant. Je huid kan extra droog aanvoelen door een verminderde hydratatie. De alcohol blokkeert namelijk de hormonen in je lichaam die ervoor zorgen dat je minder snel uitdroogt. Hierdoor moeten je nieren het overtollig water afvoeren uit je lichaam en verklaart dus in het kort waarom je zo vaak moet plassen als je alcohol benuttigd. Geef je huid daarom een after-Christmas BOOST met een sheet mask (gezichtsmaskertje). Net wat je huid nodig heeft! Dit geldt zeker ook voor mensen met een vette huid. Heb jij een vette huid en de neiging om minder of helemaal niet meer te voeden? Niet doen! Ter compensatie zal je huid nog meer olie produceren omdat het eigenlijk gewoon extra vocht nodig heeft!

korean-beauty-dewy-skin-fruity-mask

Favorites! IT”S SKIN Fruity maskertjes | MILATTE Cute Animal maskertjes

3. EYE CREAM
Misschien is niet alleen je huid droog maar zijn je ogen zelfs opgezwollen of heb je donkere kringen doordat je net iets teveel hebt gepartyd (het heet niet voor niets FEESTDAGEN)! Door de alcohol verwijden je bloedvaten zich en gaat het vocht in je lichaam zich anders verdelen dan je normaal gewend bent. Deze vochtverdeling is vooral zichtbaar in je gezicht door zwellingen onder je ogen omdat je huid daar veel dunner is en dus de vocht veel beter kunt zien als wallen. Meestal verdwijnt dit vanzelf met de tijd. Maar mocht je wat hulp kunnen gebruiken van buitenaf smeer dan een crème die speciaal gemaakt is voor je ogen! Een normale dagcrème kan misschien iets te voedend zijn waardoor er meer vocht in de dunne huid terecht komt en je ogen veel meer puffy en dikker kunnen lijken dan nodig.


korean-beauty-dewy-skin-panda-dreamFavorites! TONY MOLY Panda Dream | ETUDE HOUSE Moistfull Firming Eye Cream

4. SUN SCREEN
Misschien niet het eerste waar je aan denkt met kerst maar je huid heeft zeker nu zonnebrandcrème nodig tegen de UVA-straling. Zelfs als het bewolkt is kan je huid extra bescherming gebruiken. Combineer dit met je dagelijkse dosis aan groentes en fruit omdat hier veel antioxidanten inzitten die beschermen tegen schade van de zon en andere slechte invloeden van buitenaf. Doe dit vanaf vandaag en ga het nieuwe jaar jaloersmakend glowing in!

korean-beauty-dewy-skin-sun-screenFavorites! ETUDE HOUSE Sunprise Mild Watery Light | ETUDE HOUSE Cushion Compact SPF 33

5. GET SOME SLEEP
Soms is het advies zó simpel en overduidelijk maar wordt het alsnog vergeten! Het is gratis dus slaap je lekker mooi! Slaap is voedsel voor je hersenen, lichaam maar ook voor je huid! Tijdens je slaap heeft je huid de tijd om zichzelf te repareren doordat je tijdens je diepe slaap veel sneller nieuwe huidcellen, collageen en elastine voor de stevigheid van je huid aanmaakt. Dit verklaart waarom je huid er zo dof uitziet na je korte nachtrust.
Hou rekening met een zachte (liefst satijnen) kussensloop en vervang deze ook regelmatig zodat je huid ook in de nacht schoon blijft en je glowing wakker wordt!

korean-beauty-dewy-skin-sleep

Met deze 5 effectieve tips kan je je huid sneller laten herstellen en heb je je dewy korean skin sneller terug na de feestdagen. Mocht een tripje naar Korea op korte termijn er niet in zitten, dan zou je ook kunnen overwegen om een kijkje te nemen in de Koreaanse beauty webshop Noonawon.

Voor iedereen een fijne en vooral glowing 2017 toegewenst!

By Diem Nguyen (@noonawon)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op