Zon, buitenlucht en heerlijk eten. Afgelopen zomer was er bijna wekelijks een food(truck) of muziek festival, waarbij tientallen mobiele keukentjes een stadspark of terrein omtoveren tot een groot openlucht restaurant met veel live muziek, theater & acts. 

In de winter gaat dit rustig door en worden de foodtrucks naar binnen gereden. Het eerst volgende foodfestival is What The Fork op de Pier in Scheveningen, waar: foodtrucks, lifestyle en delicatessen gecombineerd worden tot een waar Food Walhalla. What The Fork is het enige food festival boven de zee.

Mocht je ooit een foodtruck festival bezocht hebben zal het jou verbazen de variëteit en aanbod van eten. Alle keukens zijn vertegenwoordigd en er wordt rekening gehouden met glutenvrij, veganistisch en allergenen. Natuurlijk waren we bij ons op de redactie benieuwd naar de foodtrucks die Aziatisch eten aanboden en we hebben er een aantal uitgeprobeerd:

Meneer Temaki (Japanese Streetfood):

Meneer Temaki

Meneer Temaki presenteert Japans streetfood in een modern jasje. Onder de rook van de yakitori grill worden de temaki’s gerold door de chef’s van Meneer Temaki. Elke temaki wordt op bestelling persoonlijk voor je gerold.

Op rollende keukens hebben wij een vers gerolde temaki geprobeerd en voor 5 euro en even geduld hadden we een heerlijke handroll. De presentatie was super en smaak goed. Het personeel was erg hip en we hadden in de truck gekeken en er stond niet eens een Japanner in de keuken. We waren wel erg benieuwd naar Meneer Temaki zelf.

Mister Makan (Indo Streetfood)

Mister Makan foodtruck
Er zijn niet veel zekerheden in het leven, maar één ding weet het enthousiaste team van Mister Makan wel alvast te stellen: iedereen is dol op Indonesisch eten! Zeker wanneer dit bereidt en geserveerd vanuit de hippe foodtruck van Mister Makan.

Het culinaire team van Mister Makan neemt je mee naar het verre Indonesië en laat jou proeven hoe ze daar nog altijd met verse ingrediënten volgens oude familierecepten koken. Door de open keuken en eigen geluidsinstallatie probeert Mister Makan sfeer toe te voegen aan elk festival.

Op What The Fork en op hun proefdag hebben we hun heerlijke producten mogen proeven en wat waren we onder de indruk.

DJ Irwan (Irwan Kartosen) bij Mister Makan

DJ Irwan geeft aan dat dit de beste saté is die hij buiten Azië heeft gegeten

model en blogger Jessica Chu over Mister Makan

Model Jessica Chu heeft de saté goedgekeurd en ziet ze graag terug op festivals

Wat vond onze redactie van het eten van Mister Makan? Die waren onder de indruk van de malsheid van de kipsaté, de smaak van de Kambing (lams saté) en konden niet genoeg krijgen van de Pisang Goreng (gebakken banaan). Absoluut het proberen waard en ze zijn nog grappig ook op Social Media (facebook, instagram en snapchat) ook.

Yokiyo (Koreaanse streetfood)

yokiyo tent

Yokiyo is een Koreaans restaurant uit Amsterdam Oost (Indische buurt). Yokiyo probeert het authentieke Koreaanse eten in een nieuw jasje te steken. Dit zorgt voor een unieke belevenis.

Wij zijn blij met het Koreaanse aanbod op het foodtruck festival en vonden het jammer dat de kar van Yokiyo niet rollend het terrein kon verlaten. De Koreaanse sushi was erg goed en de taco in onze ogen net te duur voor de 5 euro. Wij zouden er absoluut langsgaan als ze op een foodtruck festival staan.

Vietnamama (Vietnames Streetfood)

Vietnamama

Vanuit de mooie Foodtrucks verkoopt Dung Tran (eigenaresse Vietnamma) lekkere Vietnamese loempia’s, verse springrolls en andere Aziatische snacks. Allemaal naar de originele recepten van haar oma. Van haar oma enn moeder heeft ze alles geleerd over de Vietnamese keuken. Met de hele familie maakt zij al jaren op originele en ambachtelijke wijze de gerechten.

We kwamen Vietnamama tegen tijdens onze live reports bij Best Kept Secret en Mysteryland. Bij Best Kept Secret hadden we voor het eerst Phở gegeten op een festival en die viel niet tegen. Een heerlijke manier om op te warmen op een regenachtig festival en de springroll was inderdaad om je vingers van af te likken echt een aanrader.

Mr. Long (Vietnamese snacks)Mr. Long

Pure passie, dat kenmerkt elk product van Mr.Long. De oosterse keuken is veelzijdig en vooral de Vietnamese keuken is rijk aan lekkere verse ingrediënten Iedere recept bestaat uit ambachtelijke en authentieke producten en verse ingrediënten.
We kwamen Mr. Long tegen op elk muziekfestival die we deze zomer hebben bezocht en hun snacks waren ook hetgeen wat wij het meest hebben gegeten. Festival eten is vaak ongezond, duur en niet vullend. Hun loempia’s en kip kungfu (gefrituurde kipstukjes) zijn voor 2 muntjes de beste keuze. De loempia’s zijn groter dan op de markt verkocht wordt en de saus net niet te pittig. Absoluut een aanrader!

Wij hebben een selectie genomen uit de vele foodtrucks die we tegen zijn gekomen en waar we zelf ook hebben gegeten. Mochten jullie een suggestie hebben dan staan we hier open voor en wie weet voegen we die dan toe aan deze lijst.

By ASN Online (volg ons op instagram: asn_online en snapchat: asnonline)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op