Vorig jaar was ik voor DJ Irwan’s onvergetelijke B-day Bash een nacht in Ibiza. De verhalen van die avond zijn vaak gedeeld binnen mijn vriendenkring. Glenn Weisz, een goede vriend van mij, had het idee om onze krachten te bundelen. Hij was bezig met Studenten hebben Dorst project en ik met ASN. Al heel snel hadden we het idee voor een “ASN heeft Dorst” toer, met als eerste stop IBIZA!

Het was een enorme eer om als media platform, ASN Online, uit Nederland uitgenodigd te worden bij een van de grootste en bekendste clubs ter wereld. We hadden drie feesten voor onze Ibiza trip ingepland: Privilege, Pacha en een pool party bij Ibiza Rocks! Om ons goed voor te bereiden hadden we onze Go Pro, Canon camera en SD kaart ingepakt.

Onze planning was om het Solomun + Ame feest in Pacha te bezoeken. Het vervoer was goed geregeld. Er waren verschillende manieren om naar de club te komen:
-Pacha partybus (direct naar de club ging)
-plaatselijke bus (stopt in de buurt)
-taxi (slechts 25 euro)

Long lines for Pacha Ibiza

Via dranghekken werd je naar de juiste rij geleid: voorverkoop, gastenlijst of normale kaartverkoop. Alles was top geregeld door Pacha, we stonden op de lijst en die was zelfs open tot 02:00 (daar kunnen we in Nederland nog wat van leren). Kaartverkoop aan de deur was 80 euro en in de voorverkoop 55/60 euro. Wij konden gelukkig doorlopen als officiële persdelegatie. Dit gaf ons en goed gevoel en natuurlijk een druk om een goed verslag te schrijven.

We kwamen binnen en het eerste wat we zagen waren de merchandise stands van Pacha & Solomun (lees: headliner van de avond) en een enorm rookterras. De club is groter dan wij hadden verwacht, met een DJ booth in het midden van de zaal, meerdere danseressen op platforms om de DJ heen en een led wand met mooie visuals.

screen-shot-2016-11-13-at-22-31-25

De zaal was propvol en het publiek had het duidelijk naar hun zin en de muziek van Solomun liet de mensen in hun eigen zone/trance komen. We hebben hier een aantal snapchat filmpjes gemaakt die je op onze Facebook (ASN Online) en Snapchat (asn_oline) terug kunnen bekijken.

Op een gegeven moment hadden Glenn en ik besloten om elk onze eigen weg te gaan om op onze een eigen manier het feest te beleven. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik erachter kwam hoe groot de club echt was. We hadden op een bepaalde verdieping afgesproken en op een gegeven moment was ik verdwaald in de Pacha. Gelukkig hadden we een perspas en had ik toestemming gekregen om te filmen. Gelukkkig had ik een 64GB SD kaart meegenomen en kon ik zonder zorgen HD filmen.

DJ booth Solomun @ Pacha, Ibiza

Via trappen, gangen en deuren kwam je steeds in een andere ruimte. Elk ruimte diende voor een andere reden: vip (luxe), restaurants (eten), buitenterras (roken), dakterras (chillen/eten) en bedden (privacy). Toen ik Glenn uiteindelijke op het terras tegenkwam was hij met leuke mensen om zich heen Ibiza ervaring aan het vergelijken. Dit is typerend aan de club dat men hier komt voor één redden en dat is een onvergetelijke avond.

Gelukkig heb ik Glenn kunnen terugvinden op het rookterras

De enige tip die wij aan toekomstige Pacha bezoekers kunnen geven is luister eens naar de soundcloud of youtube kanaal van de headliner. Mocht je zijn of haar muziek goed vinden dan zal je gegarandeerd een geslaagde avond hebben in Ibiza. Let op…Ibiza life is niet voor iedereen!

By Melvin (volg ons op snapchat: asnonline & instagram: asn_online)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op