Afgelopen weekend hebben we de bijzondere kans gekregen om een live reportage te mogen maken bij Lowlands festival in Walibi Holland (Biddinghuizen, NL).
We hebben veel festivals mogen verslaan afgelopen jaar, maar het het voelde goed om teruggevraagd te worden bij Lowlands, waar het voor ASN op festival gebied allemaal is begonnen.
We hebben de leukste selfies, momenten en verhalen met de bezoekers verzameld en mocht je er meer willen lezen…bekijk dan de volledige rapportage op Snapchat (asnonline) en Instagram (@asn_online).

1. Voorstellen aan…

lowlands selfie 1 - voorstellen aan

Met kriebels in onze buik liepen we het festival terrein op. ASN Online is weer op Lowlands en bij de iconische schoorstenen zouden we je graag willen voorstellen aan ons festival team: Melvin Tiao (links), Jill Tjon (midden) en Thi Ti Phol / TTshoots (rechts).

2. Pikachu vangen…

lowlands selfie 2 - pikachu vangen

Je hoeft niet naar Kuikduin om Pikachu’s vangen. Het enige wat je nodig hebt is een visnet, beetje humor en de mentaliteit van een goede Pokémon trainer ‘gotta catch them all’.

3. Shaka geven…

lowlands selfie 3- shaka geven

Op vrijdag was het zonnig en 23 graden en het had net geregend. Veel mensen (waaronder ik) hadden op dat moment een sweater of een poncho aan. De koreaanse schoonheid (@__sssun) op de foto rockte gewoon haar beach outtfit en gaf ons een ‘shaka’ sign. We hebben het even moeten opzoeken en dit is het teken dat je aan iemand geeft als diegene iets goeds of stoers heeft gedaan.

4. Gekleed voor…

lowlands selfie 4- gekleed voor

Niet iedereen is een bikini en hotpants naar Lowlands gekomen. Dit groepje was gekleed voor elk weertype met knalgele laarzen, festival sneakers (lees: oude sneakers die je daarna weggooit) en poncho’s.

5. Festival chick

lowlands selfie 5- festival chick

Thuvan nam haar vriendin Emylie mee naar haar eerste festival. Ze was zelf een stoere festival chick met een schat om haar pols waar menige festivalgangers jaloers op zouden zijn, namelijk een Sziget 2016 polsbandje. Sziget staat op het verlanglijstje van ons team.

6. Eerst goedkeuren…

lowlands selfie 6- Eerst Goedkeuren

Jun Shuai een Chinese exchange student wilde alleen op de foto als hij de foto zelf mocht goedkeuren. Onze oplossing? We gaven de telefoon aan hem en zeiden maak jij zelf maar de selfie en dat is gebeurd. Wat was de reden dat hij bij Lowlands was? Muse en de vriend op de foto had hem overgehaald.

7. Likje geven…

lowlands selfie 7- Likje Geven

We werden altijd lekker gemaakt over seks, drugs en rock & roll op fesivals. Hier hebben we nooit iets van meegekregen totdat we na 12 uur langs de Mr. Long stand liepen. Daar werd de jongen op de foto (Jordy Ngo) verleid door de dame naast hem en hij was niet bereid om haar een likje terug te geven XD

8. Fan boy…

lowlands selfie 8- Fan Boy

Als je doordeweeks naar 3FM luistert of als je op hogescholen / universiteiten naar de reclamezuilen kijkt, dan kan het niet anders dat je weet wie Frank van der lende en Domien Verschuuren zijn. Ik ben een klein beetje fan en stiekem erg jaloers op hun baan. Dus toen ik hun backstage in de VIP lounge zag kon ik het niet laten om te vragen voor een selfie!

9. Met mams…

lowlands selfie 9- Met Mams

Ik wou dat ik zo’n stoere moeder had. Lin’s moeder neemt haar mee naar haar eerste festival. Haar vriendin werkt bij Mojo en heeft 2 VIP kaarten geregeld voor Lowlands en het ergste nog is dat ze slechts een dag blijven. Als ik aan beide vraag wat hebben jullie gezien? Broederliefde, in een mosh pit beland bij Hef en Sevn Alias. Wij waren erg geschrokken van haar antwoord en op een serieuze toon zei de moeder: “je moet iets voor je dochter over hebben” en zo is dat!

10. Let’s fight…

lowlands selfie 10- Lets fight

Dat je de meest bijzonde momenten op Lowlands meemaakt blijkt uit de selfie. Deze Lowlands bezoekers waren als de strijders van Streetfighter. Het is niet gelukt om een selfie met ze te maken maar we zijn erg blij met dit plaatje.

11. Geen oppas…

lowlands selfie 11- Geen oppas

Lowlands is zelfs geschikt voor de allerkleinsten. Deze Koreaanse moeder was bij Lowlands voor haar vriend die aan het werk was. Wat doe je als je moet wachten? Tuurlijk, je gaat het terrein op en frontstage een concert van de Staat bijwonen.

12. Half japans…

lowlands selfie 12- Half Japans 2

lowlands selfie 12- Half Japans

Wij komen nooit Japaners tegen. Lopen we een dag op het festival terrein en komen we er twee tegen. Vooruit ze zijn halfbloedjes, maar dat leverde wel deze geweldige foto’s op.

13. Een borreltje…

lowlands selfie 13- Een Borreltje

Als reporter maak je lange dagen festival weekend. Normalitair kan niemand ons overtuigen om langer op het festival terrein te blijven. Echter Thien, Kim, Ngoc en Trung hebben mij overgehaald om nog een drankje te doen. Het was daardoor veels te gezellig geworden en ik was daardoor later dan gepland thuis. Wat was de schade? De eerste 4 acts op de laatste dag gemist XD

14. Lang geleden…

lowlands selfie 14- Lang geleden

Ik heb Connie echt jaren niet meer gezien en dan zie je haar ineens op Lowlands. Uiteraard hebben we bijgepraat en op de vraag wat haar naar dit festival bracht. Ze kwam haar vriendje supporten, die het hele festival weekend aan het werk was.

15. Plechtig beloven

lowlands selfie 15- Plechtig beloven

De enige voorwaarde die Jacqueline stelde voor de foto was…dat wij plechtig beloofde dat we de foto zouden plaatsen. Nou Jacqueline…hij is geplaatst op facebook, instagram en in de krant 😉

16. Gelijk solliciteren…

lowlands selfie 16- Gelijk solliciteren

Erwin Choy vond onze live reportage dusdanig leuk, dat hij gelijk vroeg of hij niet een reporter bij ASN kon worden. Wat vinden jullie? Verdient deze mooiboy een plek als een festival reporter in ons team?
Wij willen via deze weg Lowlands bedanken voor hun vertrouwen en de perskaarten, de leuke mensen die we op het festival hebben ontmoet, Mr. Long voor het heerlijke eten en de crew voor de onvergetelijke momenten en drankjes na afloop. Tot volgend jaar!

By Melvin (volg Snapchat id: asnonline)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op