Dag 3. Die benen beginnen toch een beetje vermoeid te raken na al dat gedans op Lowlands. Daarnaast is het terrein een klein dorpje en ben je soms eventjes aan het lopen voordat je bij een andere tent bent, maar je loopt met zijn allen dus gezellig is het zeker. Zodra wij het festival terrein op komen lopen is de vermoeidheid weg. De energie van mensen neem je zo over. De beloofde regen is op dag 3 inderdaad gevallen. Waar het beeld de dag ervoor nog door rokjes en korte broeken werd gedomineerd, is het beeld nu veranderd in banjeren door de plassen in regenlaarzen en poncho’s. Desalniettemin is de sfeer fantastisch. Bovendien is de organisatie van Lowlands heel creatief geweest en duidelijk voorbereid op het weer. Er rijdt een truck rond die de putten water leegzuigt zodat de grond niet zo nat is, er liggen overal houtjes en we worden droog geföhnd door bladblazers. Er wordt ook overal aan gedacht.

We waren van plan om de hele dag bij Bravo te vertoeven. Het begon met Damian Marley, inderdaad zoon van legende Bob Marley, die de reggae sfeer met heel veel liefde door de zaal heen verspreidde. Van reggae naar Hip-Hop met Anderson. Paak and the Free Nationals. Wat een hip-hop geweld, bouncend liepen wij de tent uit. Voor de afwisseling vervolgde we de middag met James Blake, voor Britse elektronische popmuziek. The Foals (een Engelse indie-rock band) zorgde daarna weer voor een dansend, springend en meezingend publiek, en dat allemaal in één optreden. Wij eindigden Lowlands met the LCD Soundsystem, in 2010 hadden ze op LL afscheid genomen, maar ze waren terug en hoe. De muziek, de discobal op het podium, het was genieten.

Wij wilden graag wat artiesten zien en hebben een mooi schema gemaakt voor het weekend. Maar ook wij hebben ons daar niet helemaal aan gehouden, soms klonk de muziek zo lekker uit een tent dat je daar gewoon even moest blijven staan. De variëteit is zo groot op Lowlands. Er is voor ieders wat wils en elke muziekstijl wordt vertegenwoordigd. Sommigen komen voor de artiesten, anderen om keihard te feesten bij de dj’s in de X-ray en de Haciënda. Het excuus: ‘Bandjes zijn niets voor mij.’ gaat niet op. Laat je eens verassen door een bandje, als je het niets vind loop je gewoon weg, even goede vrienden. De ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat je nieuwe dingen probeert, nieuwe muziek ontdekt en nieuwe vrienden maakt. Bovendien is muziek luisteren en feesten niet het enige wat je kan doen op LL, er zijn nog vele andere activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld naar vele theater en comedy shows gaan in de Juliët en Echo, iets leren in het Science park of een beginnerscursus ballonvouwen volgen, altijd handig. Zondag hebben we helaas de ringoefening van Yuri van Gelder gemist, maar hoe geniaal is dat, het kan allemaal op Lowlands.

Terwijl ik snel nog twee loempia’s naar binnen werkte, keek ik om me heen en blikte ik terug op een prachtig weekend. Voor alle twijfelaars zou ik zeggen, plan volgend jaar gewoon een weekend Lowlands in. Je zult niet worden teleurgesteld. Hoe dan ook zul je een fantastisch en memorabel weekend hebben. Tot volgende jaar Lowlands, wij hebben weer onwijs genoten! Tot volgend jaar lezers?!

By Jill (@TTShoots)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op