Dag twee. Wij werden wakker in een hotel 15 min rijden van Lowlands. Met alle camera spullen durfde wij het toch niet helemaal aan om in een tent te gaan slapen. Eigenlijk een gemis, het echt Lowlands gevoel wordt nog sterker op de camping, vorig jaar hebben we één nachtje in een tent mogen slapen. Maar er waren meer mensen die hetzelfde idee hadden, bij het ontbijt telde we zeker negen (van de twintig) tafels met een LL bandje, sommige zelfs met LL t-shirt. Ook hier was er een gevoel van gemeenschap, het Lowlands gevoel. De magische sfeer van Lowlands is moeilijk te omschrijven. Iedereen is welkom op Lowlands van jong tot oud. Men begint gewoon met je te praten, het kan niet anders dan dat je heel snel vrienden maakt. We stonden lekker in de zon, met een biertje in de hand. Komt Ron naast ons staan. Ron, een man in de 40, begint te vertellen. Ron, gaat al sinds 1996 élk jaar naar Lowlands. “We hebben een vaste groep, mijn broer, mijn zwager en ik. Op de weg naar Lowlands draaien we altijd de Red Hot Chili Peppers, ‘Roadtrippin’. Dit jaar is de vrouw van mijn zwager ook mee met de kids”. Ron noemt zijn zus, de vrouw van zijn zwager, de zwager die elk jaar met hem naar LL gaat. Die is dit weekend even belangrijker dan zijn zus. Waarom ben jij niet als Ron? Be more like Ron.

De mensen op Lowlands zijn geweldig. Je voert de meest gekke en interessante gesprekken. Je komt mensen tegen die de hele dag een beker bier op hun hoofd balanceren. Ik heb geprobeerd een eenhoorn van een jongen te maken door mijn halve ijs hoorntje op zijn voorhoofd te zetten, verbazingwekkend genoeg bleef hij niet plakken. Je wordt aangemoedigd bij de WC om zo snel mogelijk naar de goede deur te rennen, tissues worden gedeeld als het WC-papier op is. De sfeer is niet te omschrijven, de enige manier om te weten wat ik bedoel is door een keer naar Lowlands te gaan.

We begonnen de dag met koffie in de zon, ook die is heerlijk op Lowlands. Het weer gedroeg zich uitmuntend. De zon scheen volop, ik had spijt van de lange broek die ik vrijdag had ingepakt, toen de weersvoorspelling nog regen was.

TT Shoots Photography (@TTShoots)
Broederliefde – TT Shoots Photography (@TTShoots)

Als de koffie niet genoeg energie had gegeven, hadden we wel energie gekregen van Broederliefde in de Heineken tent. Het dak ging eraf, iedereen zong mee en de tent is verplaatst toen iederee naar links en rechts sprong! We waren nog niet klaar met Hip-Hop en luisterde daarna naar Logic, het tempo waarop hij rapte was moordend.

Logic - TT Shoots Photography (@TTShoots)
Logic – TT Shoots Photography (@TTShoots)

In even snel tempo bewoog hij over het podium. We konden niet wegblijven van de Heineken tent. Jack Garratt was de volgende. Een Britse singer-songwriter met mega veel talent, een stem met een bizar bereik en een heerlijk rouw randje. Deze man kan zingen, drummen, beats maken, gitaar spelen, piano spelen en dat allemaal LIVE! Wauw, wat een optreden, deze moeten jullie noteren. Waar er in het begin nog enkele meters vrij waren, stond de tent na drie nummers stampvol.

lowlands-jack garatt-ttshoots

Jack zelf was ook overwhelmed door het grote pubiek “What are all you guys doing here?”. Maar het kon ook niet anders, het optreden was ge-wel-dig. Wij kwamen de meisjes tegen die de drumstick van Lido gevangen hadden, lucky basterds (zie onze vlog)! Voor de elektro-liefhebber was er nog Tiga, een Canadees die iedereen keihard liet dansen.

Disclosure - TT Shoots Photography (@@TTShoots)
Disclosure – TT Shoots Photography (@@TTShoots)

Disclosure heeft de Alpha tent op zijn kop gezet met zijn bekende meezingers. Dag twee was voorbij gevlogen, we dronken nog een cocktail en lieten nog één keer de voetjes van de vloer gaan in de prachtige Hacienda tent.

By Jill (@TTShoots)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op