We kwamen steeds dichterbij, de auto naderde de afslag. De route was bekend, langzaamaan kwamen de herinneringen van vorig jaar weer naar boven. Kriebels in mn buik, ik had hier zó naar uit gegeken. Lowlands 2016, ik had er zin in!

Dit festival is eigenlijk hèt ultieme festival. Velen van ons zullen wel eens een keer een festival ‘gepakt’ hebben in Amsterdam of ergens anders. Maar je mag je pas echt een festivalganger noemen als je naar LL bent geweest. We haalden onze bandjes op, parkeerde de auto en snelde naar het terrein. Terwijl we de slaaptenten passeerde, ontweken we de bierdrinkende mensen. We werden nageroepen: “Rustig aan! Niet rennen!” Wij liepen iets sneller dan de rest, maar op LL gaat alles in een rustig tempo, je moet sloffend over het festivalterrein gaan, van tent naar tent, je moet genieten van elke seconde en niet stressen. Maar wij konden niet wachten to het begin van ons tweede LL avontuur, we wilde zo snel mogelijk de sfeer proeven, foto’s maken en beginnen met jullie verheerlijken voor LL. De grote schoorstenen van LL waren daar, hoe mooi. Na snel wat kliekjes besloten we een rondje te maken op het terrein.

Eerst langs de Bravo waar Post Malone de zaal liet bouncen op zijn hip-hop beats. Via de India tent waar Cloves met een engelachtige stem aan het zingen was. Vervolgens dancend door de Hacienda van Bacardi waar de heerlijkste deuntjes speelden. We eindige in de Alpha, de grootste tent.

@TTshoots
@TTshoots

Die Antwoord trad op, niet een mainstream groep. De groep bestaat uit Ninja, Yolandi en dj Hi-Tek. Het genre is een beetje rave-rap-dance, verassend. Een dag van tevoren hadden ze op Pukkelpop 45 minuten moeten wachten omdat Rihanna te laat was, ze hadden al wraak genomen, maar ook nu klonk het sarcastische ‘Work, work, work, work’ uit de mond van de rapper Ninja, terwijl Yolandi aan het twerken was. Door naar Causes waar we weg konden zwijmelen, meezingend met ‘Teach me how to dance with you’, goed voor de afwisseling na het dansen en stampen bij die Antwoord. Eventjes wat eten om op te laden, Pizzaaaa! We wilden sowieso naar de grootste act van de avond, Muse, maar we werden af en toe opgehouden door alle heerlijke muziek om ons heen. Meerdere malen moesten we bij X-ray blijven staan om even te dansen. X-ray is een halve ijzeren oranje ton. Iedereen gaat daar standaard los, de mensen staan tot ver buiten de ton te dansen. Wij hebben nog even naar de vier Amerikaanse schoonheden van Warpaint lopen kijken, die chick op de drums was awesome, terwijl we onze weg naar de Alpha vervolgden om daar onze nacht te eindigen bij Muse. Ook hier was het stampvol, mensen waren speciaal naar Lowlands gekomen voor deze act, rockend op de muziek eindigde we onze avond.

By Jill (@TTshoots)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op