Het is alweer maandag, weer hard aan het werk met heel wat koppen koffie achter de rug, terwijl buiten het zonnetje schijnt. Zondag was een dag van uitbrakken, dat was wel nodig na Appelsap, fresh music festival. Zondag was een dag van horizontaal in bed naar verticaal op de bank, naar sporten in het Westerpark. Dat ging iets minder goed na de biertjes van zaterdag. Maar ook tijdens het sporten bleef Appelsap me achtervolgen. In het sportparkje werd het hele festival besproken door alle sportende mensen om me heen. Al lungend probeerde ik met één oor mee te luisteren naar de review van de sportende jongen en de twee meisjes naast me, zij hadden het super leuk gehad, net als ik.

Zaterdag was het weer perfect voor een festival. Bij ons stond Appelsap fresh music festival op het programma. Een festival waar ik als jong meisje enkele jaren geleden ook al enkele keren van de partij was geweest. Zelfs in de tijd toen het festival nog gratis was. Door vakanties was ik al een paar jaar niet meer op het festival geweest. Maar net zoals vroeger was het nu ook weer in het Flevopark. Dat was ook wel te merken aan de verkeersstromen op de fietspaden, iedereen ging naar Appelsap, wij waren scooterend. Via de crewingang konden wij naar binnen lopen. Tussen twee hekken door kwamen we binnen op het festival terrein, ik weet niet of dit de bedoeling was, maar we waren binnen. Het eerste wat we tegen kwamen was het meertje met het drijvende Appelsap logo, hoe iconisch. Voor het meertje stond iedereen zijn foto’s te maken. Je bent niet op Appelsap geweest als je geen foto hebt voor het logo.

We begonnen ons rondje te maken op het terrein. Het eerste podium dat we tegen kwamen was Noisey, meteen naast de hoofdingang.Dit was het een na grootste podium. Als je aan kwam lopen stond het podium achteraan in het veld, het gras stond vol met mensen en van voor tot achteraan was iedereen aan het dansen! Via de foodcourt kwamen we bij een kleinere stage tegen Red Light Radio x BBQ, tussen de eettentjes in. Op deze manier kon je zelfs bij het eten nog dansen en feesten, heerlijke deuntjes werden hier gedraaid. Het eten was trouwens amazing, voor ieder wat wils en van super kwaliteit! Vervolgens kwamen we aan bij de mainstage waar de grote namen mochten optreden. Via de linker kant van het podium liep je naar de toiletten, daarachter bevond zich nog een kleiner podium, Deviation. Het feit dat het podium kleiner was maakte niet uit voor de feestgangers, het stond vol en iedereen ging los.

Het eerste wat me eigenlijk opviel was dat iedereen er super goed uitzag. De twee ingevlochten vlechten waren het kapsel van het festival, het liefst met grijze haren. Iedereen was op en top aangekleed, er waren heel wat uurtjes gestoken in kleding, make-up en haar. Het publiek was divers, van dunne en blonde tot voluptueuze Surinaamse schoonheden, van oud tot jong, van doorgewinterde hip-hop liefhebbers tot casual liefhebbers. Maar één ding had iedereen gemeen, iedereen was er om te feesten en iedereen was aan. Het mooie was dat iedereen zichzelf kon zijn, niemand werd raar aangekeken en iedereen werd geaccepteerd. De sfeer was geweldig.

Fat Joe op Appelsap

De grote namen van eigen bodem waren onder ander Broederliefde en Jonna Fraser. En de grootste naam uit het buitenland was FatJoe, hij mocht afsluiten bij de mainstage. De sfeer was eigenlijk zo goed dat waar je ook stond, iedereen los ging. Het dak ging er af bij Broederliefde, iedereen zong naar harte lust met de teksten mee en het hele publiek heeft ongeveer het hele optreden springen doorgebracht. Tijdens het optreden van de Section Boyz kwamen er enkele druppels uit de hemel vallen. Maar dat had het weer niet voorspeld! Ondanks dat was iedereen nog steeds intens aan het genieten van het optreden, naast het handjevol meisjes dat toch bang was voor hun goed gestijlde haar. Abstract was het een na laatste optreden op de mainstage, waar FatJoe natuurlijk zou afsluiten. Het gras stond vol en al meezingend, rappend, dansend, springend en schreeuwend naderde het optreden zijn climax. FatJoe was toen aan de beurt. Als voorzorgmaatregel was door de staf al heel strategisch een stapel handdoeken neergelegd. Achja, elke artiest heeft zo zijn perks, dat is bij FatJoe dus zijn zweterigheid. Alle klassiekers kwamen voorbij en het publiek filmde gretig mee met zijn optreden terwijl ze keihard aan het meerappen waren. We eindigde de avond op de beats van FS Green terwijl mijn vriend (TT shoots, de fotograaf) tegelijkertijd wat foto’s aan het bewerken was en meebouncend eindigde we het festival, Appelsap fresh music festival. Toen we probeerde via dezelfde vreemde ingang naar buiten te gaan, als waar we naar binnen waren gekomen kon dat niet meer. Ons gevoel toen we binnen kwamen klopte, het was niet helemaal de bedoeling om zo naar binnen te gaan. Maar omdat onze scooter ook bij die ingang stond keek de bewaker even door zijn vingers, heel lief. Onderweg naar de scooter kwamen we een kreeft tegen en een groep politieagenten, naast een zwarte bus. Toen opeen mijn vriend riep: “Ooh kijk FatJoe, in die bus.” Ik draaide me om en keek rechts in zijn ogen, hij lachte lief terug naar mijn geschrokken gezicht. Later reed hij langs ons, en uit zijn open raam schreeuwde hij: “Peace out!”, met twee vingers in de lucht. FatJoe had het festival voor ons afgefloten. Met wapperende haren op de scooter genoot ik nog na van een geweldig Appelsap festival.

By Jill (@ttshoots)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op