Je zal nu vast denken DJ Khaled en Kylie Jenner zijn de koning en koningin van Snapchat! Dat kan misschien het geval zijn, maar ik wil proberen jou de kennis te geven zodat jij na het lezen van dit artikel onder jouw vrienden bestempeld wordt als Koning(in) van de Snapchatters die zij volgen.

Om een stap terug te nemen wil ik jou beter laten begrijpen waarom Snapchat zó ongelooflijk populair is. De app heeft bekendheid gegenereerd als “sexting app” waar je ongestoord stoute foto’s kon delen en aan je vrienden snel kon laten zien wat je op dat moment aan het doen was (naar een selectie of je hele vriendenlijst). De snap wordt na 2x kijken (persoonlijk bericht) of na 24 uur (alle vrienden) automatisch verwijderd. Dit maakt Snapchat dus jeugdig, stoer en makkelijk in gebruik. Wat de mooiste functionaliteit is dat jijzelf kan zien wie je snap ziet en erop reageert.

Dit heeft mede bijgedragen aan de trouwe en actieve gebruikers. Snapchat heeft niet de meeste gebruikers (1/5 Instagram & 1/11 Facebook). Als ik echter om mij heen kijk heeft bijna iedereen onder de 25 jaar een Snapchat account. Als je vervolgens vraagt hoe actief ben je op de verschillende netwerken:
-Facebook 1x per week of bijna niet
-Instagram: 2-3x per week of niet
-Snapchat: bijna dagelijks of meerdere keren per dag

Als je dan doorvraagt waarom Snapchat zo populair is, dan krijg je vaak te horen: ouders & familie zitten niet op Snapchat, geen filters of teksten benodigd om iets erop te plaatsen, je kan alles erop delen en elke update wordt binnen 24 uur verwijderd. Kortom het is makkelijk om iets te delen en het is geen populariteits contest waarbij je maar hoopt dat je vrienden het bericht leuk vinden en liken.

Hierbij een aantal tips om binnen een korte tijd de Koning(in) onder je vrienden te worden:

1. Niet te serieus
Als noob heb ik 2 maanden geleden een account aangemaakt. Ik probeerde veel te praten/vloggen en Facebook-achtige posts te plaatsen. Snapchat is snel en grappig en veel humor. Het wordt dus zeker aangeraden om jezelf belachelijk te maken, een hond te maken van de vriend(in) naast je en diegene op een onverwacht te snappen.

2. Een kijkje in je leven
Geef jouw vrienden een inside scoop in jouw leven. Waar wordt je blij van, waar wordt je juist verdrietig van, op wlke plekken ben je te vinden, wat doe je op een dag, met wie breng je het door en wat eet je bijvoorbeeld.

3. Branding / Stijl
Sta je bekend als degene die altijd te laat komt, veel uitgaat, lekker eet, altijd meet met de leukste mensen of juist altijd op de leukste plekken komt. Je weet zelf in welke categorie jij behoort en benadruk dit juist op je snaps. Laat zien waarom jij altijd te laat bent, waar je uitgaat, wat je eet, met wie je hangt of waar jij allemaal te vinden bent. Hanteer een eigen stijl.

4. De meeste snaps worden zonder geluid afgespeeld
Veel mensen kijken snaps even tussendoor (bv. tijdens de les, op werk, onderweg in de tram of in een drukke woonkamer), daardoor lukt het niet altijd om met geluid aan te luisteren. Probeer praten zoveel mogelijk te vermijden en werk met pijlen, cirkels, tekst en grappige emoticons.

5. De standaard tekst filter wordt niet meer gebruikt
Het effect waar de tekst in een grijzenbalk (in het midden van het scherm) getoond wordt is uit. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen en wordt creatiever. Als je 2x op T (lettertype) click dan krijg je een witte tekst die je op een donkere of getekende achtergrond kan plaatsen.
Je kan zelf ook iets tekenen of schrijven met de teken functionaliteit. Kortom wees creatief!

6. Beperk het aantal snaps
Tuurlijk is de hond van je buurman, jouw neefje of je beste vriend(in) helemaal geweldig. Na 2-3 snaps haken de meeste kijkers af. Probeer je aantal snaps te beperken, verspreidt het over de dag en combineer een video met een foto als eindresultaat. Wil je de aandacht van de volgers begin of eindig met een zwart beeld met tekst en daarna de video (Lees: zwart beeld is een foto maken met je hand voor de camera).

7. Jezelf niet te vaak in beeld
Natuurlijk vind je jezelf stiekem de allermooiste van de hele wereld. In jouw favoriete film/serie is de hoofdrolspeler ook niet de hele tijd in beeld. Laat iemand anders een snap voor je maken, laat de camera jouw ogen zijn en natuurlijk mag je een selfie maken maar niet de hele tijd.

Als je deze tips opvolgt zal je merken dat binnen enkele weken het aantal views omhoog gaat en meer reacties krijgt op je snaps (via de app of in real-life). Sinds ik Snapchat heb leren kennen gebruik ik Facebook zelden en zelfs voor ASN Online gebruiken we Snapchat voor vlogs en om de jongeren te bereiken. Snapchat wordt ooit nog populairder dan Facebook en Instagram en hopelijk ben jij op tijd begonnen!

By Melvin (volg onze snapchat: asnonline)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op