Het moment was daar, We Are Electric was begonnen. Vanuit Amsterdam 1.5 uur rijden naar het strand van Eersel, dat was te doen. Met de weersvoorspelling in het achterhoofd was een tas vol met poncho’s, extra paar sokken en make-up meegenomen. Want stel je voor dat de regen je make-up wegspoelt?! Dat was eigenlijk geen probleem bij WAE. Terwijl we in de rij stonden, konden we al iets van de sfeer proeven. Een zeer gemengd publiek was naar het strand van Eersel afgestruind.

© TTshoots (www.instagram.com/ttshoots)
teenslippers tot regenlaarzen ©TTshoots (www.instagram.com/ttshoots)

Van jong tot oud, van hipster tot hippie, van dik tot dun, van regenlaarzen tot slippers. Iedereen kon zichzelf zijn en niemand keek raar op van een ander. Heerlijk. Over de grijze tegels gelegd tegen de natte modder liepen we langs de tenten. Snare, waar de lekkerste techno deuntjes gespeeld werden. Crash, de grootste tent, waar ook de grote namen mochten staan. Pulse, op het strand, met een mega fantastisch podium. Ride, waar vooral de urban beats de voetjes van de vloer lieten gaan en de laatste grote tent, Clap, waar opkomende artiesten de tent los lieten gaan.

Prachtige mainstage bij We Are Electric ©TTshoots
Prachtige mainstage bij We Are Electric ©TTshoots

Wij begonnen bij Fatboy Slim, die de grootste tent op hol lieten slaan. Met de mooiste visual effects op de achtergrond werd de hele tent meegesleept op de lekkerste deuntjes. Een fantastisch begin van het festival voor ons. We haalden snel een biertje en strompelde snel naar Pulse.

Fat Boy Slim (foto uit het publiek)
Fat Boy Slim – Met de mooiste visual effects op de achtergrond werd de hele tent meegesleept (foto uit het publiek)

Ook al zat het weer niet mee en was Pulse in de buitenlucht op het strand, het was nog steeds vol geladen. Iedereen stond los te gaan in poncho op de muziek van Benny Rodriguez. Achter het strand was een heuvel met gras gelegen, waar ook wat bomen stonden voor beschutting.

We Are Electric - Bijkomen aan het strand ©TTshoots
We Are Electric – Bijkomen aan het strand ©TTshoots

Ook daar waren de mensen niet weg te slaan. Nadat we toch best wel nat waren geworden zijn we gaan schuilen bij Underworld. Niet de slechtste plek om te schuilen. Het dak ging eraf!

Underworld (foto uit het publiek)
Het dak ging eraf bij Underworld (foto uit het publiek)

Na onze fair share of house hebben we de avond afgesloten al bouncend op Ganz in de Ride tent. Om 0.00 uur hadden we besloten om naar huis te gaan, maar terwijl we het festival terrein af probeerde te komen, kwamen we de verschillende kleine tentjes tegen op het strand. Onder andere Losjes en Vieze Vrienden. Net als de tientallen anderen konden wij niet stilstaan. De muziek riep ons. Met de schoenen in het zand en handjes in de lucht sloten we de avond af op het strand van WAE.

Dag 2 (zaterdag)

Zaterdag, dag 2 van We Are Electric. Het was beduidend drukker vandaag. Ik denk dat er een hoog gehalte aan dagkaartjes op de vloer stond. Waaronder ook opvallend veel Belgen, die in rood-geel-zwart gekleed waren als de Rode Duivels, omdat België moest spelen op het EK, heb ik me laten vertellen. Maar voetbal kijken, dat deden ze zeker weten niet. Met de Belgische vlaggen om hun nek maakte ze menig tent onveilig.

Wij begonnen bij Bakermat, een woord, WAUW. Het was vroeg op de dag maar dat maakte niet uit, het was heerlijk.

Next up, de Jeugd van Tegenwoordig

Ik moet erbij zeggen dat dit misschien wel de 5e keer was dat ik ze zag optreden en misschien was het het weer, misschien het publiek, maar zoals ik ze heb los zien gaan op Lowlands of Open Air, was het deze keer niet. Het optreden was iets ingetogener. Dat was denk ik omdat de doelgroep van de Jeugd niet helemaal overeen kwam met die van WAE. Desalniettemin genoot het publiek intens.

Next up, de Jeugd van Tegenwoordig ©TTshoots
Next up, de Jeugd van Tegenwoordig ©TTshoots

Voor de afwisseling besloten we te kiezen voor techno bij Dekmantel Soundsystem. Ook hier waren de visual effects amazing. Met een scherm dat 180 graden van de tent in beslag nam en mee bewoog met de muziek. Het maakte de techno ervaring compleet. Langs het strand liepen we naar The Guerilla Speakerz maar onderweg konden we niet stilstaan bij Max Cooper, die ervoor had gezorgd dat het strand vol stond bij Pulse. De lol spoot ervan af bij the Guerilla Speakerz, met een omhelzing hier en daar stonden ze net zo hard te feesten als het publiek. Toen een van de twee de ander vastpakte en met een grote lach en vol enthousiasme naar de achterkant van de zaal wees, waar een grote Desperados-fles op en neer ging, dacht ik, nu gaat er wat gebeuren. Voor ik het wist was de tent gevuld met tientallen grote ballonnen, die heen en weer werden gelanceerd door het springende publiek. Dansen was het motto van de set.

Een korte pauze nemen om vervolgens vooraan te staan bij Die Antwoord

Na een korte pauze met friet en pulled pork, terwijl we naast een cocktail bus zaten die de lekkerste funky house draaide, waren we klaar voor de grootste naam van de avond, Die Antwoord.

We waren een half uur voor aanvang aanwezig, maar dat mocht niet baten. Voorin was het al dringen geblazen en afgeleid aan het hoge Engelse taal gehalte waren er veel mensen vanuit het buitenland afgereisd naar Eersel om hen te zien optreden. Na het gebruikelijke afstellen van de apparatuur kwam een klein, kaal grijs mannetje naar het midden van het podium toe gelopen. Hij gebaarde dat we dichter bij elkaar moesten gaan staan, maakte daarna en crowdsurf beweging en gebaarde vervolgens dat we dan niet uit elkaar moeten gaan maar onze handen omhoog moesten houden. Dit beloofde wat… Nadat de camera van menig omstander tevergeefs al in de lucht was gehouden, begon het optreden na een geweldige opbouw van muziek en beeld.

Die Antwoord - Het publiek was aan, het optreden was van begin tot eind fascinerend ©TTshoots
Die Antwoord @We Are Electric) – Het publiek was aan, het optreden was van begin tot eind fascinerend (foto uit het publiek)

Het publiek was niet meer te houden toen het duo het podium op kwam. Vooral de chick die voor me stond. Die was als een bezetene in de rondte aan het slaan/dansen. Af en toe werd ze tegengehouden door haar vriend. Totdat de dansgekke vrouw door de bewaking over het hek heen werd gedragen omdat ze niet meer te houden was, om haar vervolgens 15 minuten later over het podium te zien rennen met 3 bewakers achter haar aan, geniaal.

De moshpit ontwijken

Af en toe moesten uitkijken dat we niet in een moshpit terecht kwamen, en het gewaarschuwde crowdsurfen gebeurde ook echt, maar liefst 3 keer. De mannen waren enigszins teleurgesteld dat het elke keer Ninja was die het publiek indook en niet Yolandi. Maar het publiek was aan, het optreden was van begin tot eind fascinerend.

Na de dit geweldige optreden liep de grote tent leeg en liep men hand in hand naar de kleinere tenten om daar het festival af te sluiten. Zittend op het strand met een kroketje in de hand sloten wij We Are Electric 2016 af, het was genieten.

By Jill (@jilltjon) & foto’s door TT Shoots (@ttshoots)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op