Velen van jullie zullen misschien denken…je had eerder naar Pinkpop moeten gaan! Ondanks het feit dat bezoeken van een festival hoog op mijn bucketlist stond ben ik er niet eerder aan toe gekomen. Achteraf gezien stom natuurlijk, want mijn eerste keer op Pinkpop was voor mij een onvergetelijke ervaring en ik hoop dat ik jullie ook enthousiast kan maken met mijn ervaringen.

Ik moest helaas op vrijdag en zaterdag werken en het lukte mij alleen om op zondag langs te gaan. Dat is overigens geen probleem, want Pinkpop verkoopt naast weekend ook dag tickets. Pinkpop wordt van oudsher gehouden in Landgraaf (Limburg) wat ongeveer 3 uur reizen zonder file is vanaf Amsterdam. Dat was voor mij ook de reden om een dag eerder aan te komen en ik bleef slapen in de buurt in hetzelfde huisje als de rest van het ASN Online team. Vanwege de lange dagen en vermoeiend weekend hadden we besloten om niet te blijven kamperen. Achteraf natuurlijk wel jammer en ik zal volgende keer een verslag uitbrengen vanuit het campingterrein en ik ben benieuwd of de sterke verhalen die rondgaan over camping ook echt kloppen.

Laatste dag van Pinkpop

Er was slecht weer verspeld en gelukkig had dit geen invloed op de stemming bij ons in de auto. We hadden ontbeten in het huisje, met muziek aan en raam open reden we richting het festivalterrein. Veel “chiller” kon de dag niet beginnen en bij ons zat de sfeer er gelijk goed in en eenmaal op het terrein aangekomen merkte ik dat dit ook gold bij de andere festivalgangers.

Het had even geduurd voordat ik het hele terrein had verkend en dat was indrukwekkend. Twee open podia, een roze tent, foodtrucks, “chill area” met een tuin waar de akoestische artiesten optraden en stage 4 voor de kleinere optredens.

Douwe Bob houdt het niet droog

Op de main stage begon Douwe Bob te spelen. De singer-songwriter bekend van het Songfestival kwam met een voltallige band en begon zijn set door te zeggen dat hij blij was dat het niet regende en dat het zonnetje scheen.

Ik was niet meteen fan, maar toch wel nieuwsgierig en ik wilde naar voren om meer van de show mee te maken. Wat kan die man een show geven. Hij speelt zijn tracks met veel enthousiasme, hij speelt goed in op het publiek en hierdoor ontstaat er een geweldige sfeer waarbij elk liedje wordt meegezongen.

Ondertussen was de lucht grijzer geworden, vielen er een paar spatjes en opeens brak het los! Daar sta je dan, midden op het veld en vrienden die snel je tas mee pakken omdat ze niet willen dat je spullen nat worden. Zit daar dus net die poncho in!

Gelukkig was het voor mij snel duidelijk dat een pers/gast bandje van Pinkpop ook andere voordeel had. Ik kon namelijk schuilen in de lounge en op een comfortabele fatboy wachten totdat het droog werd.

Pinkpop is chill

De sfeer is altijd goed en mensen zijn relaxed. Ik had het allemaal al een keer gehoord, maar nooit gezien. De zon brak weer door en in het zompig natte gras liep ik over het veld heen. Mensen deden alsof er niets was gebeurd. Verbaast keek ik toen een aantal mensen bij elkaar stonden, die onverwacht wormen aan het vangen waren. Ook dat kan op Pinkpop…het is chill!

Springend in de regen en bh slingeren naar het podium

Op de 3FM stage begon ALL TIME LOW te spelen! Jing Jing en ik probeerde een beter plekje in het publiek te bemachtigen en moesten door een erg glad en modderig grasveld heen. Hoe langer de band speelde…hoe beter wij in de show kwamen. Midden in de show begon het te regenen en trokken we ons inmiddels teruggevonden poncho aan en negeerde de regendruppels.

De bandleden van All Time Low waren sympathiek en kwamen naar voren op het podium om samen met ons de regen te doorstaan. Het was overigens een prachtig beeld om een veld gekleurd te zien met poncho’s, springend in regen / modder op de muziek en dat terwijl de bh’s naar het podium werden geslingerd! Dat was wild en paste bij de show.

Terwijl het nog regent schijnt de zon toch bij de show van Kygo

Op de mainstage horen we de herkenbare tunes van de radio. Als we dichtbij komen zien we Kygo op een enorme blok staan met een draaitafel. Het werd gelukkig ook warmer, want de zon komt weer door. Terwijl het nog regent schijnt de zon toch onder de wolken door. Je kent het gevoel vast, regen en zon. Een soort twilight zone, maar dan anders. Dat op de muziek van Kygo, die mij altijd al een zomers gevoel geeft en op dat moment kwam voor mij alles samen en snap ik waarom een festival iets is wat je een keer meegemaakt moet hebben.

Energy boost door het festivaleten en springen

Dit is wat ik gegeten heb tijdens het avondeten. Zo groot en juicy zoals geadverteerd op het plaatje verwacht je het festivaleten toch niet in de realiteit, maar niks is minder waar op Pinkpop. En dat op een festival?! Onze buik zat in ieder geval vol.

Na het eten kwamen de voetjes los en stonden we springend in de tent (Stage 4) waar Broederliefde de tent afbrak. Het energieke optreden in combinatie van een vullend avondmaaltijd gaf ons voldoende energie om de rest van de acts te bekijken.

Meezingen op klassiekers van Lionel Richie en Paul Mc Cartney

Elke muziekliefhebber is groot geworden op liedjes van Lionel Richie en The Beatles. Het is gaaf om ze nog een live te zien optreden, op een groot veld en dit gevoel te delen met 60.000 man. Dit maakt het natuurlijk af als je het samen bekijkt met je festival maatjes.

Ik hou er niet van om alle liedjes van de artiest te noemen en te vertellen hoe goed het was. Paul Mc Cartney vertelde in zijn show dat hij vorig jaar een liedje had uitgebracht waarvan je misschien de lyrics nog niet kent dus die projecteerde hij op het grote scherm. En toen begon hij zijn hit FourFive seconds te zingen en op dat moment begon 60,000 man tegelijkertijd mee te zingen (lees: festival karaoke)! Dit was voor mij het hoogtepunt van de avond waarna een vuurwerk show aan het einde natuurlijk niet mocht ontbreken.

Team No sleep

De uittocht en de file die ontstaat bij de parkeerplaats mocht de pret niet drukken. Wij hebben er uiteindelijk zelf voor gekozen om de show af te kijken en dat zorgde ervoor dat ik die nacht slechts 4 uur had geslapen voordat ik naar werk ging. WHO CARES!! WIJ WAREN OP PINKPOP!! Waar was jij?!

By Sander Tjon (@sander.tj)

PS bekijk ook de Pinkpop vlog op het ASN kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=qrUcb9u-U1Y&index=6&list=PL3Lq6Yr_ZDlvFryoYPtGl7wnKccBcJpfs

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op