We hadden het genoegen om Udo uit Purmerend te mogen interviewen. Ondanks zijn full-time baan is hij nog steeds werkzaam bij Spirit Hosting en samen met zijn collega’s maakt hij de gekste verhalen mee. Dit wilde hij gelukkig graag met ons delen.

Naam / woonplaats
Udo Trieu, Purmerend

Vertel eens iets over jezelf
Ik ben 31 jaar en werk full time als software consultant. De term vrije tijd ken ik niet, maar maak zo af en toe wel eens tijd vrij om te kunnen sporten of leuk bij te verdienen bij Spirit Hosting

Hoe lang werk je al bij Spirit Hosting?
Ik werk inmiddels alweer 8 maanden bij Spirit Hosting als mandarijn sprekende host op Schiphol. Een leuke bijverdiensten waarmee ik mijn mandarijn niveau een beetje op pijl kan houden.

 Wat maak je op een dag mee en hoe is het om in een klein en gezellig team te werken?
De dag begint met het verzamelen van de benodigde artikelen om deze in de loop van de dag uit te kunnen delen aan de Chinees sprekende passagiers. Samen met andere collega’s probeer je iedere passagier met een glimlach te verwelkomen. Daarna kunnen we op ons gemak rondlopen achter de douane en passagiers in nood helpen door ze wegwijs te maken op schiphol. Zo nu en dan hebben de shops ons nodig omdat ze met het hand en voeten werk niet uit kunnen komen met de Chinese passagiers. Wij helpen dan als mandarijn sprekende host de verkopen op gang te brengen.

Wat is het gekste wat je ooit heb meegemaakt
Er was een klein kind verdwaald op schiphol en zijn ouders waren nergens te bekennen. Hurkend probeerde ik het kindje te kalmeren en vroeg in het mandarijn naar zijn naam. Samen gingen we op zoek naar zijn ouders. Zijn ouders merkten dat hun kind was verdwenen en kwamen al zoekend voorbij rennen. Zonder ook maar iets te zeggen, namen ze het jongetje mee.

 Doen jullie na werk nog iets gezellig met de collega’s 
Elke kwartaal is er een leuke borrel. Daarbij wordt bekend gemaakt wie de medewerker van het kwartaal is geworden. Daarnaast hebben we als Mandarijn sprekende host na elke China Project een gezellig CP diner voor de Chinees sprekende people. 

 Ik heb gehoord dat jullie collega’s zoeken…waarom zou ik me moeten aanmelden?
De werktijden zijn flexibel en de collega’s zijn superchill. Het werk is leuk om te doen. Je maakt mensen blij. En je kan een aardig zakcentje mee verdienen.

Vooral voor studenten kan het een leuke baan zijn vanwege de flexibele werktijden die je goed kan combineren met je studie. Wil je ook een leuk zakcentje verdienen en samenwerken met Udo en collega’s…meld je dan hier aan.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op