Je staat op en je denkt aan tig dingen die je vandaag moet doen. De vrouw waar je een relatie mee hebt, die stuur je even snel een berichtje. Zo weet zij ook weer dat je aan haar denkt. Dit lijkt tegenwoordig normaal, maar op deze manier bedrieg je eigenlijk je relatie

In werkelijkheid gaat het even wat anders als je wakker wordt. Je checkt eerst al je sociale media accounts, zoals je Instagram feed en je Facebook timeline, vervolgens reageer je op alle Whatsappjes van je vrienden en groepchats. Ook moet je even snel je mails lezen, het weer checken en even kijken of er files op de weg zijn. Vervolgens moet je ook niet vergeten een berichtje te sturen naar je partner, dus stuur je degene maar even snel een berichtje als je onderweg bent naar je werk. Maar is dit wel écht? Maak je met een Whatsappje wel het juiste gebaar? Dit is een enkele voorbeeld van hoe het misgaat in een relatie.

Hoe koppels tegenwoordig daten is door alles te showen op sociale media. Uiteindelijk draait het om die mooie foto van jullie samen lachend met een glas wijn: “Lekker uiteten met mijn schatje”. 


bron

Hoe triest is het als je koppels ziet die alleen met hun telefoons bezig zijn en de aandacht voor elkaar verliest. Hup, de telefoons liggen weer de hele avond op tafel. Af en toe kijk je wie er allemaal jouw foto liked en wie er allemaal reageert op de groepschat.

Wat ik het meest irritante vind, is dat je tafelgenoot doet alsof je onzichtbaar bent. Zit je middenin een gesprek met iemand en degene pakt gewoon even zijn mobiel. Ik kan mijn zin niet eens afmaken en degene gaat gewoon doodleuk verder met zijn telefoon. Dus wat betekent dit? Ben ik opeens niet meer interessant genoeg? Het is niet eerlijk voor je relatie. Deze “telefoon-leg-ik-naast-mij” hype geldt voor zowel jonge koppels als oudere koppels. Ik zie dit vaak gebeuren dat koppels ruzie er om maken.

Wat ik hiermee wil zeggen, is dat seks niet de enige manier is van vreemdgaan. Natuurlijk, seks met een ander is super erg. Maar wat ook erger is, is dat je relatie bestaat uit neppe gesprekken. Hij Whatsappt je alleen maar omdat het “moet”. Bellen? Daar is geen sprake van. Mooie foto’s worden op Instagram geplaatst, omdat het “moet”. Waar blijft de passie en intimiteit als het om relaties gaat? Is daten nu twee keer in de maand gewoon acceptabel, omdat je anders elkaar te vaak ziet? Draait daten nu alleen maar om mooie Instagram plaatjes, interessante Facebook updates en leuke snapchats? 

Ik vind het jammer dat wij het gebruik van sociale media in een relatie accepteren en waarom men niet even bij stilstaat wat het met je relatie doet. Mooie plaatjes zegt niet alles over hoe we met elkaar zijn in werkelijkheid. Je moet actie ondernemen en laten zien dat je echt om elkaar geeft. Waarom zal je alleen maar whatsappen? Je kan je partner toch ook even bellen om te kijken hoe het met degene gaat.

Iemand aandacht geven is het allerbelangrijkste wat er is. Doe meer moeite voor elkaar en ga terug naar “the old fashion way of dating”. Het zit in de details, notities achterlaten in haar kamer, bloemen bezorgen bij haar thuis en luisteren naar elkaar(!). Het lijkt alsof koppels alleen maar bezig zijn met hun telefoon “kijk-hoe-ik-overkom-online-met-mijn-schatje”. 

Quote van vandaag: Ik pleit voor verandering: minder sociale media, maar meer echte gesprekken! 

Bekijk Yukie’s vlog en haar andere blog’s op: Yukieblog.nl

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op