Twee weken geleden is een trend ontstaan in Azië waarbij vrouwen via een A4’tje voor hun middel op Social Media laten zien hoe dun ze zijn. Het is een online trend waarbij vrouwen (en soms zelfs mannen) meten met een A4’tje voor hun middel of ze “wel” of “niet” zó dun zijn als een stukje papier. De officië benaming op internet is #A4Waist of #A4WaistChallenge en volgens de New York Times is het gestart in China waar duizenden foto’s met dezelfde hashtags worden gepost op platformen als: Weibo, Weixin en WeChat.

De foto van Crystal Cheong-Leen vinden meer dan 130.000 mensen leuk.

Het middel van deze dame omvat precies een A4'tje en gelukkig niet haar heupen

Dit maal een foto vanaf de achterkant genomen, maar ook bij sleepydinooo is haar middel net zó dun als een A4'tje

Gelukkig gebruiken sommige mensen de hashtag op Social Media om de A4 Waist Challenge te bekritiseren

Een prachtige statement geprint op een A4'tje. Je hebt geen A4 papier nodig om te laten zien dat je mooi bent!

De hashtag van deze dame is echt geweldig! Mijn bil is groot maar mijn brein is nog groter!

Zelfs huisdieren komen niet onder de A4 Waist challenge uit

There you go! Zelfs de kat heeft een middel net zo breed als een A4

Uiteraard hebben we rond gevraagd wat wij hier in Nederland van de trend vonden en of ze wilden poseren

Chuejeu (Nieuwegein)
Chuejeu uit Nieuwegein
Het is niet specifiek dat azie alleen in de ban is van een strakke taille. Als je naar modewereld kijkt dan geven ze ook de voorkeur aan “skinny people”. Alles wat in media komt wordt een trend. Persoonlijk vind ik de A4-challenge onzin. Betekent het automatisch als je zo dun bent, dat je er tiptop uitziet? De vraag is…is het gezond om zó dun te zijn? Ik vind dat je op normale wijze kan afvallen en met “curves” alles er zelfs beter uitziet. Persoonlijk vind ik een glimlach de “sexiest curve on your body ever!”.

Allison (Rijswijk)
Het is niet echt zinnig want deze challenge geeft jongeren een verkeerd beeld van het schoonheidsideaal. We moeten juist meer aandacht op Social Media besteden aan het behalen en behouden van een gezond lichaam.

Priscilla (Amsterdam)
Het slaat nergens op dat ze dit op internet zetten. Dit is een duidelijk trend uit Azië, want ik hoor er in Nederland niets over. En Nederlanders zijn niet zo dun!

Jessica (Tilburg)
Ik vind het maar stom. Dit is duidelijk een trend die uit Azië komt, want dit werkt niet voor Nederland.

Jessica (Zaandam)
Jessica uit ZaandamIk vind het onzin en niet nuttig. Elk lichaam is anders en je kan niet door een A4’tje voor je middel te houden bekijken of jouw lichaam in verhouding is.

Bach (Maastricht):
Uiteraard hebben we via een Jessica ook een Aziatische heer gevraagd om te poseren, maar dit is helaas niet gelukt. We vonden zijn reactie leuk genoeg om te plaatsen: “Nee, doe maar niet! Waarom moet je een jongen hiervoor vragen. Mannen doen niet aan dit soort dingen (lees: lijnen). De persoonlijke reden was nog wel het grappigst: “zeg maar…ik ben nu dik!”

Wij zijn het eens met de jongens en meisjes die we gesproken hebben en persoonlijk vond ik Allison’s reden de beste om het artikel mee af te sluiten. De A4 waist challenge promoot een verkeerd schoonheidsideaal en we zouden juist meer tijd en aandacht moeten besteden aan een gezond lichaam.

By Melvin (@0Melvin)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op