Het festival seizoen is gestart! Het eerste festival van het jaar wordt gehouden in Schijndel een uur rijden vanaf Amsterdam. Uiteraard een beetje te laat rijden we aan met een volle auto vol met: camera spullen, festival snacks en genoeg kleding om elk weertype te kunnen doorstaan.

onderweg-met-de-auto-naar-de-paaspop

Zonder file arriveerden we iets later dan gepland. Ons contact, Ron, de PR / Marketing Manager van Paaspop had alles goed geregeld en na het ophalen van onze bandjes en fotopas bij de Press/Guest receptie gingen we richting het festivalterrein.

aankomst paaspop

Nadat ze de kaarten, jas/tas en lichaam hebben gecontroleerd zit de sfeer er gelijk in met muziek en voldoende lockers om alle waardevolle spullen weg te zetten. Via een brede loopbrug kom je op het festival terrein.

Paaspop-aankomst

​Een kruising tussen Las Vegas, carnaval, De Tuin Der Lusten van Jeroen Bosch, de Ramblas in Barcelona, een muziekfestival, De Parade en een foodevenement. Er is in het opbouw van de sets zelfs gedacht aan een casino met slots, “little wedding chapel”, burlesque cabaret show, vinyl store, circus, kopie van de bekende nachtclub Roxy en verschillende stages uitlopend van huiskamerconcerten, tot club feesten en grootse concerten met een totale capaciteit die de Ziggo Dome nadert.

Screen Shot 2016-03-27 at 13.41.58

In het programma overzicht vind je een plattegrond en het blokken schema per dag. De programmering start al vroeg in de middag en er is genoeg om te doen. Een brede programmering (zestien tenten en 170 acts) en uiteraard genoeg eet- en zitgelegenheid. Als je even niks te doen hebt kan je platen uitzoeken bij Vinyl Mania, bandshirtjes scoren bij Merchandise, je haar knippen bij Schorem barbier, zingen bij de karaoke truck, genieten van de straatmuzikanten of eten/loungen in de Resto Lounge. Alles kan afgerekend worden met munten die 2,86 euro per stuk kosten. Koffie/bier/frisdrank is 1 muntje, patatje/snack 1,5 munt, eten 2,5-3,5 munt.

resto-lounge-bij-paaspop

Kortom van alles wat en het is wel belangrijk om 15 minuten voordat een act start aanwezig te zijn want vol=vol. Het is wel eens gebeurd dat we een act hebben gemist omdat we niet op tijd bij de tent waren of ergens bleven hangen en dat kwam vaak door de huiskamerconcerten in de thunder alley, die veels te gezellig waren. We hadden het optreden van DJ Irwan uiteraard in onze planning gezet en het was uiteraard kippenvel om hem in de loop van de tijd te zien groeien van DJ die is gestart op Asian Party’s en nu op Paaspop in een grote zaal een eclectisch setje te doen (elektronische muziek met urban invloeden). In de Desperados zaal wil het publiek eigenlijk alleen stampen en zoals je ziet op de foto heeft DJ Irwan het publiek met zijn aanstekende Urban / Eclectic muziek toch met andere muziek in beweging weten te krijgen.

Screen Shot 2016-03-27 at 13.40.31Instagram-Video-DJ-Irwan

De dag werd afgesloten door headliner Golden Earring dat een iets ouder festival doelgroep trok en was om 00:00 afgelopen. Voor een meerprijs van 10 euro per persoon kan een camping ticket gekocht worden. Dit is wel afzien omdat het overdag geregend had en het in de nacht afkoelde tot een paar graden boven nul). Elke dag heen en terug leek ons niet handig dus hebben wij een airbnb geboekt (link airbnb) in de buurt en dat is ons goed bevallen.

We gaan goed uitrusten na een vermoeiende eerste dag met veel nieuwe indrukken. We zijn het campingterrein niet op geweest en daarom hebben we van de Sex, Drinks & Rock ‘N Roll niet gezien, alleen het Drinks gedeelte wel in overmaat. Dat vonden wij overigens geen bezwaar!

Wordt vervolgd…

By Melvin (@0melvin)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op