Wij hadden het genoegen om de 20-jarige Celine Cheung uit Alkmaar te mogen interviewen. Zij werkt als Mandarijn sprekende hostess op Schiphol en we waren naar benieuwd naar haar ervaringen en gekke momenten tijdens haar werk.

We hebben erg genoten van het interview en ik zou zeggen lees gelijk verder of solliciteer via Spirit Hosting of ASN Online:

1. Naam / woonplaats
Céline Cheung, Alkmaar.

De 20-jarige Celine Cheung uit Alkmaar

2. Vertel eens iets over jezelf
Ik ben 20 jaar en op dit moment ben ik derdejaars student bedrijfseconomie aan het Hva. In mijn vrije tijd sport ik veel en werk ik natuurlijk vaak bij Spirit Hosting.

3. Hoe lang werk je al bij Spirit Hosting?
Ik werk al bijna anderhalf jaar bij Spirit Hosting als mandarijn sprekende hostess op Schiphol. Sinds januari ben ik ook promoter voor skincare en make-up op Schiphol. Voornamelijk werk ik op Schiphol, maar Spirit Hosting biedt ook allerlei andere leuke jobs aan. Ik heb bijvoorbeeld weleens in de Bijenkorf en Roermond outlet gewerkt, veel variatie dus.

4. Wat maak je op een dag mee en hoe is het om in een klein en gezellig team te werken?
Op dit moment ben ik promoter voor skincare en make-up. Van tevoren hebben we een training gehad van het merk, dus we weten er echt alles over. We staan dan in de winkel om alle passagiers te helpen en het merk te promoten. Nu sta ik voor een super leuk merk Shiseido en laat ik iedereen kennis maken met hun nieuwe producten. Het geeft je echt een goed gevoel als je een passagier kan helpen met hun problemen, ze zijn je ook echt dankbaar. Het team is gezellig en laat je gauw comfortabel voelen. Iedereen is zo behulpzaam, zelfs als je maar een klein vraagje hebt, helpt iedereen je totdat je het snapt.

5. Wat is het gekste wat je ooit heb meegemaakt
Schiphol is echt super groot, er zijn zoveel ondergrondse gangen. Niet alleen is Schiphol groot, maar soms zijn er ook werkzaamheden waardoor je andere routes moet nemen. Ik was samen met een collega onderweg en we waren echt super verdwaald. We zijn op plekken geweest op Schiphol waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden. Gelukkig na heel wat rondjes lopen waren we er toch samen uitgekomen.

6. Doen jullie na werk nog iets gezellig met de collega’s
Soms na het werken blijven we nog weleens op Schiphol om met elkaar bij te praten of wat te eten. Als mandarijn sprekende hostess werk je voor China project en dat is eens in de zoveel tijd. Als China project is afgelopen, word er altijd een CP diner georganiseerd. Bij het diner maken we kennis met nieuwe collega’s en kletsen we gezellig bij.

Celine Cheung samen met haar collega's na werk

7. Ik heb gehoord dat jullie collega’s zoeken…waarom zou ik me moeten aanmelden?
Niet alleen werken we met een super gezellige team, het werk is ook super flexibel. Je geeft aan wanneer je kan werken en wordt op basis daarvan ingedeeld, perfect als je dus nog studeert. Elke dag leer je wel nieuwe mensen kennen, niet alleen je eigen collega’s maar ook mensen van Schiphol zelf. Als Brand ambassadeur krijg je leuke trainingen over merken waarop je verliefd wordt . Ben je spontaan, flexibel en leergierig dan is Spirit Hosting perfect voor jou!

8. Wil je nog iets kwijt aan de lezers?
Als je een bijbaantje zoekt moet je zeker bij Spirit Hosting zijn. Niet alleen is het een aanvulling op je CV, het is echt perfect te combineren met school. Niet alleen is mijn mandarijns beter geworden en heb ik mijn kennis vergroot, maar heb ik ook hele leuke vrienden aan overgehouden.

By Juliette

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op