Op een aantal NS stations in Nederland is het nieuwe reclamebord van de eigentijdse snackbar, Smullers, met hun nieuwste snack de “Babi Pangang” kroket te zien.

Na snel op hun twitterfeed gekeken te hebben vallen mij twee dingen op:

4 dec: Proef nu de nieuwste snack van Nederland bij Smullers. De babi pangang kroket! , 谁不是有它陪伴长大的。

Screen Shot 2015-12-10 at 00.00.21

Zoals je kan zien met 4 retweets en 2 likes is dit niet de reactie die Smullers had verwacht. Het product en de slogan zijn provocerend opgemaakt. Babi Pangang is een Indonesisch / Maleisisch gerecht en volgens Wikipedia is Babi Pangang een verzamelnaam voor verschillende gerechten uit het Verre Oosten die bereid zijn met varkensvlees. Wat de Chinese karakters boven de kroket doen is voor ons nog steeds niet duidelijk. Hier hebben we nog geen goede vertaling voor beschikbaar, maar Google Translate vertaalt het als volgt: “Wie is er niet mee opgegroeid?”

8 dec: Heb jij je tanden al eens in een babi pangang kroket gezet? Proef ‘m deze lunch nog. 那就点39号吧,不加米饭,

Tweede twitter bericht over de Babi Pangang kroket van SmullersOok deze twitter post heeft niet de reactie gekregen die Smullers had verwacht. Het is mij duidelijk dat hier geen vertaalbureau aan te pas is gekomen en aangezien een simpele Google Translate vertaling mij snel inzicht geeft wat ze met de Chinese karakters wilden zeggen, namelijk: “Dan is het nummer 39 niet met rijst”. Nadat de hele discussie rondom Gordon’s “nummer 39 met rijst”  is overgewaaid proberen ze deze opnieuw aan te wakkeren.

In plaats van hierover zelf een mening te geven hebben we de vraag gesteld aan onze achterban. Binnen enkele uren hebben we bijna 50 reacties gehad op de post.

Hierbij een aantal reacties: “Ik word er vooral verdrietig van dat ze CHINEES boven een kroket hebben gezet die INDONESISCH stijl voedsel bevat….” (Joris), sad.. so saddd… (Carmen),Verschrikkelijk. …. (Amanda),smerige shit !!! (Peiyun) en “hier kroket en babi pangang in 1” (Shou-ai).

Wij zijn erg benieuwd wat jij hiervan vindt. Laat een reactie achter of discusseer mee op Facebook:

Aziatische community reageert via Facebook op de nieuwe snack kroket van de Smullers

By Melvin (@0melvin)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op