oor het CinemAsia Filmlab 2016 maken wij 10 minuten film Ghost. Ghost vertelt het verhaal van de veertienjarige Chinees-Nederlandse gothic Li-An, die tijdens de kerstdagen in het restaurant van haar ouders moet werken. Opgroeiende tussen twee culturen is zij vastberaden haar eigen plan te trekken. Dit tot groot ongenoegen van haar traditionele moeder.
Ghost is een coming-of-age verhaal wat gaat over hoe het is om tussen twee verschillende culturen op te groeien en er bij beide niet helemaal bij te horen.We draaien de film op 19, 20 en 21 december in Amsterdam. De film zal begin maart in première gaan op het CinemAsia film festival in Amsterdam. Daarna zal de film ook te zien zijn in Den Haag en Rotterdam tijdens CinemAsia on Tour.
Voor meer informatie: http://cinemasia.nl/start-cinemasia-filmlab-2016-with-asian-films-about-music-2/?lang=enOmschrijving rollen
LI-AN (14) : hoofdrol. Li-An is een typische puber die de grenzen opzoekt van zichzelf en haar ouders. Ze kleedt zich als gothic en houdt van bands zoals Nightwish en After Forever. Li-An is vastberaden, tegendraads en heeft een grote mond, maar is tegelijkertijd onzeker en gevoelig.WEI (42): Wei is Li-Ans strenge en conservatieve moeder. Ze werkt hard en houdt veel van haar kinderen. Ze kan zich over van alles zorgen maken. Wei heeft grote moeite met Li-Ans uiterlijk en hecht veel waarde aan de mening van andere mensen.

JIN (43): Jin is Li-Ans vader. Hij is grappig en meer relaxed dan zijn vrouw. Hij is er van overtuigd dat Li-Ans gothic periode slechts een fase is en dat het niet zo erg is om haar haar gang laten te gaan. Hij vermijdt conflicten en zegt meestal niets als hem iets stoort, maar kan dan opeens een hele grote woede uitbarsting hebben.

CHEN (17): Chen is Li-Ans charismatische oudere broer die de meiden altijd weet te charmeren. Hij heeft heel goed zijn plaats heeft gevonden in de Nederlandse cultuur.

MEI-AN (6-8): Mei-An is Li-Ans schattige jongere zusje en weet dat heel goed in haar voordeel te gebruiken.

Diverse figuranten: voor een familiefeest-scène zijn wij op zoek naar acteurs van diverse leeftijden (8-80).

Voor de rol van WEI, JIN, CHEN en Li-AN is het belangrijk dat je in staat bent Chinees te spreken (Mandarijn of Kantonees).

Omschrijving locaties

CHINEES RESTAURANT

Een mooi Chinees restaurant (mag ook Chinees-Kantonees zijn) met een rood interieur dat op een authentieke manier is ingericht.

FAMILIE HUIS
Een huis dat op typisch Chinese wijze is ingericht en dat in ieder geval een keuken, een hal, een woonkamer en een meisjestienerkamer heeft.
Wat bieden wij?
Voor bepaalde rollen kunnen wij een lowbudget/reiskostemvergoeding vergoeding bieden. Verder zorgen wij voor het eten, een mooie ervaring op de set, en de garantie dat de film in Nederland vertoond zal worden.Reageren / meer informatie
Ben je geïnteresseerd stuur dan zo snel mogelijk (i.v.m. snelle draaiperiode ) een bericht met je foto, korte introductie, woonplaats en beschikbaarheid naar casting.ghostdefilm@gmail.com

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op