Van 25-29 november vindt de Amsterdam Indonesian Film Week plaats in LAB 111. Het evenement toont vijf spraakmakende Indonesische filmproducties, variërend van succesvolle kaskrakers tot geprezen arthouse films. Naast de filmvertoningen zullen ook speciale gasten uit Indonesië aanwezig zijn voor Q&A na de film. Alle films zijn Indonesisch gesproken en Engels ondertiteld. Het programma is te vinden op www.indonesianfilmweek.nl of www.lab111.nl.

Openingsfilm FILOSOFI KOPI (2015) van Angga Dwimas – Europese première
FILOSOFI KOPI is een grote kaskraker in Indonesië. Het verhaal gaat over ‘soul-searching’ en vrede krijgen met je verleden vanuit koffie. Ben en Jody zijn de eigenaren van ‘Filosofi Kopi’, een verfijnde koffiezaak, waarvan wordt gezegd dat ze de beste koffie van Indonesië serveren. Op een dag daagt een zakenman hen uit om ‘the perfect cup’ te maken, wat hun verleden weer naar boven brengt. Een boeiende film, die je een nieuw en gepassioneerd perspectief geeft op koffie.

Na afloop is er een Q&A met scriptschrijver Jenny Jusuf.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_V7f4tbmTws
Woensdag 25 november 20:00 | vrijdag 27 november 18:30

SOEKARNO (2013) van Hanung Bramantyo – Europese première
In 1942 pakte de overheid van Nederlands-Indië Soekarno op in Java. De ambitieuze jongeman die Indonesië wilde bevrijden van kolonisatie, werd in de Banceuy gevangenis in Bandung gevangen gehouden. Tijdens het proces in de rechtszaal van de Landraad grijpt hij zijn kans aan om terug te vechten en voert zijn fameuze pleidooi “Indonesië klaagt aan”. Dit verhaal volgt het leven van Soekarno, de eerste president van de Republiek Indonesië, vanaf zijn kinderjaren tot aan de datum waarin hij samen met Mohammad Hatta de onafhankelijkheid verklaart.

Na afloop is er een Q&A met producer Amrit Ram Punjabi
Trailer: https://youtu.be/06n0XpJ4Xdc
Donderdag 26 november 18:30 | zaterdag 28 november 17:00

IN THE ABSENCE OF THE SUN / SELAMAT PAGI, MALAM (2014) van Lucky Kuswandi – Nederlandse première
Nadat de zon is ondergegaan beleven drie vrouwen een romantische, melancholische nacht. Allen zijn op zoek zijn naar zichzelf in de continue veranderende jungle van Jakarta. Een ontroerende dramafilm die niet alleen een eerbetoon is aan Jakarta, maar aan alle grote steden waar een spanningsveld bestaat tussen wat afwijkt van de norm en de gangbare lijn der verwachting.

Na afloop is er een Q&A met scriptschrijver Ucu Agustin
Trailer: https://youtu.be/kyserPEBkM8
Donderdag 26 november 21:30 | Zondag 29 november 19:00 – slotfilm

COMIC 8 (2014) van Anggy Umbara – Internationale première
Een verfrissende humoristische actiefilm over acht jongeren met uiteenlopende achtergronden, die dezelfde bank op hetzelfde moment willen beroven. De cast bestaat uit 8 stand-up comedians, die elk een uniek karakter aan het verhaal toevoegen en elk een eigen motivatie.

Trailer: https://youtu.be/3DSldkw35n4
Vrijdag 27 november 21:00 | Zaterdag 28 november 21:40

SITI (2014) van Eddie Cahyono
SITI is een jonge moeder, getrouwd met een visser die verlamd raakt in een bootongeluk. De boot wordt betaald met geleend geld. Het jonge gezin, inclusief de schoonmoeder, raakt werkloos en zit zonder inkomen. De onvermoeide Siti maakt er het beste van. Overdag verkoopt ze jingking crackers op het strand en ‘s nachts verkoopt ze zichzelf in een illegale karaoke bar. In de film staan familie, SITI’s worstelingen en loyaliteit centraal, wanneer de situatie nijpend is.

Trailer: https://youtu.be/OD17FknMHgA
Zaterdag 28 november 20:00 | Zondag 29 november 17:00

Algemene informatie
Alle films zijn Indonesisch gesproken met Engelse ondertiteling
Adres LAB111: Arie Biemondstraat111,1054PD Amsterdam
Reserveringen: http://www.lab111.nl/tickets
Tickets: regulier €5,- | discount (student/ CJP/65/stadspas) €3,50 | Food & Film €12,00 | Cineville gratis
NB. Betaling aan de kassa alleen met PIN pas

Amsterdam Indonesian Film Week brengt Indonesische films onder de aandacht bij het Nederlandse publiek en zet zich in om de uitwisseling tussen Indonesië en Nederland op het gebied van film te bevorderen. Het initiatief komt van het Indonesische Ministerie van Educatie & Cultuur, de Indonesian Film Council en wordt georganiseerd in samenwerking met het CinemAsia Film Festival en Dyandra Convex. Voor meer informatie, zie www.indonesianfilmweek.nl.

CinemAsia is een filmfestival dat het Nederlandse publiek en de Nederlandse filmindustrie een breed beeld geeft van de hedendaagse Aziatische cinema door het vertonen van zowel nieuwe films die grote populariteit in Azië genieten als films met een sterke artistieke visie. Naast cultuur en entertainment biedt zij ook een platform voor Aziatische mediamakers. De 9e editie van het CinemAsia Film Festival vindt van 1-6 maart 2016 plaats in Amsterdam. Voor meer informatie, zie www.cinemasia.nl.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op