Gangsta doen met A$AP Ferg, zwijmelen met gouwe ouwe nummers van Brace en sexy outfits van het publiek

ENCORE, de naam zegt het al: het is niet genoeg. Ik wil nog een keer! De tweede editie van Encore Festival was wederom weer uitverkocht. Bijna 13.000 bezoekers waren heerlijk aan het genieten van de Hip Hop deuntjes van bekende artiesten zoals Cho, DJ Mustard, A$AP Ferg en Rae Sremmurd. Het feest was een succes en dat was zeker te ervaren op het terrein van NDSM Werf in Amsterdam.

festival report encore 7 ingangfestival report encore 2festival report encore 8 aankleding

Sexy outfits 

De dag begon meteen goed, want het zonnetje scheen en iedereen was perfect gekleed zoals het hoorde. Met o.a. sexy crop-tops, korte rokjes, gangsta Encore t-shirts, hippe sneakers en gekke vissershoedjes. Om de outfit af te maken, natuurlijk een uberhippe zonnebril en zo zag iedereen er stylish uit. De alcohol vloeide lekker naar binnen en het feest kon beginnen.

©images.mtvnn.com ©mtv.nl

Gangsta shit 

Er waren drie verschillende podia waar je urenlange kon mee bouncen. Bij binnenkomst was de live stage de eerste stage die je zag. In de middag kon je lekker meezingen met Cho’s zijn hitjes, zoals “Misschien wel he?”. Het publiek ging los en iedereen schreeuwde met Cho mee. Ook voor de dames had hij een speciale track: “Was je nog maar hier bij mij”, alle chicks rende meteen om vooraan te staan. Na het optreden van Cho kwamen de Encore All Stars en dit waren o.a. Ronnie Flex, Brace, Dio en Murda Turk. Ronnie Flex deed natuurlijk zijn nummer 1 hit: “Drank en Drugs” waardoor een volle zaal mee ging zingen. Heerlijk om te horen. Ook zwijmelde iedereen mee met Brace. Hij deed namelijk zijn gouwe ouwe nummers zoals “Vraag jezelf eens af” en “Drijfzand”. Oké, tijd voor some gangsta shit. Adje kwam met zijn hele crew en het publiek ging uit zijn dak op “Hele Meneer”. Zo enthousiast was het publiek, waardoor hij het publiek in sprong voor een rondje crowdsurfing.

festival report encore 3 brace live on stage

Zwoele en sexy Hip Hop

Mocht je even lekker willen genieten van lekkere hiphop nummers, dan moest je bij de Encore stage zijn. De line up was dik! Bekende DJ’s zoals DJ Irwan, Snelle Jelle, Waxfriend maakten de Encore stage een druk bezochte tent. En als je het te heftig vond bij de Live stage en Encore stage, dan kon je ook nog naar de Voyage stage. Sexy futuristische elektronische R&B van o.a. Sevdaliza, Full Crate en Cincity maakten je weer even rustig. Een zwoele avond met heerlijke deuntjes waardoor je in een heerlijke “Hip Hop en R&B heaven” belandde.

festival report encore 4 selfie op de encore stage festival report encore 5 irwan en marboo op de encore stage

Foodporn & Cocktails 

Na urenlang gedanst te hebben, kreeg ik trek in een patatje. Hmmm, lekker smullen van de biologische patat van Pomms. Daarnaast was er nog volop keus aan eten, zoals huisgemaakte poffertjes, biologische pizza, broodje kofte of een kroketje. Ook hoefde je geen zorgen te maken om de drank, want bij elke stage was er een bar. Als je iets bijzonders wilde drinken, was er bijvoorbeeld een cocktailbar met tropische fruitcocktails. Verschillende soorten bieren kon je ook nog proeven bij het einde van de food trucks.

festival report encore 6 foodtrucksfestival report encore 1

A$AP Ferg en Rae Sremmurd 

Tegen het einde van de avond was het spectaculaire optreden van A$AP Ferg met zijn bekende gangsta hiphoptracks zoals Shabba waarbij een flinke wiet walm de zaal binnenkwam. De headline van de live stage was Rae Sremmurd met zijn gigantische hitsingles: “No Flex Zone”, “No Type” en “Up Like Trump”. Het publiek ging tekeer en de sfeer was heftig! Mensen gingen springen in de zaal en dansten als een gek. DJ Mustard sloot de avond af met heerlijke mixes en zijn hits “Ghetto Tales” en “Down on Me”. Perfect afgesloten, want de zaal was bomvol en iedereen had het naar zijn zin.

Het tofste aan dit festival vond ik dat iedereen met elk liedje mee kon zingen. Zo stond ik dus niet voor schut als ik mee ging zingen, want iedereen blerde gezellig mee met alle liedjes van Rihanna tot aan Rick Ross. De sfeer was gemoedelijk en iedereen was happy om zoveel verschillende soorten Hip Hop en R&B te kunnen horen. Kortom, ik kan niet wachten tot volgend jaar.

festival report encore 11 even water drinken om bij te komen

By Yukie (Yukieblog.nl)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op