We ontmoeten de 21-jarige Truong (Thien) Nguyen uit Papendrecht backstage nadat hij een nacht heeft geslapen op het festival terrein en een werkdag erop heeft zitten. Ondanks de korte nachtrust en hectische dag maakt hij tijd vrij om met ons te praten!

Hoe lang werk je al bij Mr. Long?
Inmiddels werk ik er nu al zo’n 4/5 jaar. Het werk zelf is echt leuk. Het is elke keer weer anders omdat je op totaal verschillende festivals staat. Daarnaast krijg je een hele sterke band met je collega’s. Bij meerdaagse festivals slapen we namelijk allemaal samen in bijvoorbeeld een grote tent. We gaan na werktijd altijd even wat drinken, chillen en dollen met elkaar.

Mr.Long en ASN crew poseren voor de Mr.Long vrachtwagen

Hoe ben je bij Mr.Long terecht gekomen?
Mr.Long is een kennis van familie van mij. Daarnaast hebben mijn broers en tante vroeger hier ook gewerkt. Hierdoor was ik al redelijkl bekend met Mr.Long en besloot ik toen om hier te werken. De reden hiervoor is omdat het perfect aansluit op mijn school en het me toch wel leuker leek dan een standaard baantje met weinig diversiteit.

Hoe is het om op een festival te werken?
De werkplaats is midden op het festival terrein zelf, dus je maakt alles mee wat daar gebeurd. De mensen die er feesten en werken, het muzieken de sfeer. In je pauzes of na werktijd (als je eerder klaar bent dan dat het afgelopen is) geeft je de mogelijkheid om zelf nog mee te feesten en het ook vanaf de andere kant mee te maken.

in de fetsivalstand van Mr.Long

Jullie slapen ook op het festival, hoe is dat?
Dit is het leukste gedeelte van het werk. Nadat iedereen klaar is gaan we altijd na borrelen en wat leuke dingen doen. Je bent nou eenmaal op het festival en niemand heeft zin om dan al te gaan slapen terwijl iedereen nog energie heeft. Het motto “Work hard, play hard” wordt dan ook keihard nageleefd zodat elk festival je bijblijft. Ik denk namelijk dat bijvoorbeeld niemand zou zeggen, wist je nog Lowlands toen we allemaal na werk gelijk gingen slapen? Haha.

© https://instagram.com/ttshoots

Wij hebben als crew meerdere keren een waarschuwing gehad omdat het net iets te gezellig was. Soms is het wel moeilijk om na een lange shift in het donker je tent te vinden. Dan raak je wel eens de weg kwijt.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op een festival?
Om maar een voorbeeld te noemen die nu zo in me opkomt, een aantal jaar geleden bij Festyland stond er tegenover de verkooptent waarin ik stond de muntenverkoop. Deze was al half gesloten omdat het zo laat was.

festyland het festival waar ik het meest bizarre ooit heb meegemaakt

Plotseling zag ik een jongen voorbij lopen die gewoon helemaal de weg kwijt was. Hij trok zijn broek naar beneden en begon te schijten tegen de muntenverkoop aan en liet een hele remspoor achter. Er zijn zoveel gekke dingen gebeurd die ik heb gezien, maar de gekste dingen die gebeuren zijn toch nog wel met het personeel onderling. Ik zou zeggen, maak het zelf een keer mee!

Wat is voor jou het leukste festival waar je naartoe bent geweest?
Voor mij zal dat Lowlands blijven, we hebben daar eigenlijk bijna altijd met het veel personeel gestaan, het meeste van alle festivals. Verder is Lowlands niet een festival die alleen van het muziek is en keihard los gaan, maar ook veel chill mogelijkheden heeft. Het is zo divers dat je er van alles meemaakt.

© https://instagram.com/ttshoots© https://instagram.com/ttshoots

Wat maakt een festival?
Een festival word gemaakt door de mensen waarmee je bent, maar ook de mensen die er om je heen zijn, hun instelling, de muziek en de sfeer. Dit zijn allemaal factoren die van elkaar afhangen en maken een festival juist heel leuk of saai.

© https://instagram.com/ttshoots

Wat zou je aanbevelen bij Mr. Long?
De kip kung fu als snack is zelf mijn favoriet, dat zijn hot wings om de trek te vullen. Als je echt honger hebt, zou ik voor de bami gaan meteen van de snacks als keuze erbij. Verder krijgen we als personeel ook de kans omt ander festival eten te nemen om het toch wel een beetje afwisselend te houden.

© https://instagram.com/ttshootsfestival standje van Mr.Long Vietnamees eten

Wil je nog iets kwijt?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Stuur mij een PM of reageer op de vacature via ASN (link). Het is flexibel werk, je krijgt goed betaald terwijl je ook nog een festival meepak., Het personeel staat voor elkaar klaar en je zal herinneringen maken die voor altijd blijven bestaan.
Graag zou ik van deze gelegenheid om iets tegen een paar collega’s te zeggen die binnenkort het bedrijf gaan verlaten en waar ik al vele jaren(lees: een kwart van mijn leven) mee heb samengewerkt.

afscheidsfeestje van Mr.Long collega's

“Ik ben nu net thuis om 04:30 van een feestje waar veel van hen bij waren. Dit voelde dus toch wel aan als een afscheidsfeestje en gaf me bij diep nadenken toch wel mixed feelings. Uiteraard zal ik ze in de toekomst terugzien maar niet op de manier dat ik gewend ben, namelijk samen strijdend op festivals.

Ik ben blij dat ik jullie heb mogen leren kennen en dit zal me toch echt wel voor altijd bij blijven wat wij samen hebben meegemaakt en kon geen betere collega’s wensen. Heb dankzij jullie zoveel goede herinneringen overgehouden aan onze tijd bij Mr.Long”.

By Jill Tjon

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op