Dag 2. Na een korte nacht waren de voetjes genoeg uitgerust voor het vervolg van Lowlands 2015. Maar niet iedereen was nog klaar voor de start van de tweede dag! Her en der lag bewijsmateriaal van een gezellige nacht in de vorm van mensen die in het gras aan het bijkomen waren. Als koudbloedige dieren waren ze zichzelf aan het opladen in het zonnetje.
TTSHOOTS_LowLands2015_Entrance

Het was vanochtend beduidend drukker. De harde werkers die vrijdag niet vrij konden nemen waren massaal uitgerukt. Dit zorgde voor volle paden en drukke maar gezellige tenten. The more the merrier!20150822_TTSHOOTS_LowLands2015_Terrain-1

 

 

Om elkaar niet kwijt te raken, hebben sommige vriendengroepjes de gekste dingen bedacht.

Met zijn allen in een roze outfit lopen bijvoorbeeld. Maar vaker zag je iemand lopen met een stokje in zijn hand en aan het einde een gekke knuffel of iets dergelijks die ze in de lucht konden steken ter herkenning. Net zoals die Chinese toergidsen die je in Amsterdam ziet rondlopen.

 

 

 

20150823_TTSHOOTS_LowLands2015_ChickInGrass-1

We aten even wat om de dag met een volle maag te beginnen. Keuze was er genoeg, van pizza’s tot mexicaans van biologisch tot patat. Wij kozen voor een heerlijke maaltijd bij Mr.Long, Vietnamees eten. Goed en veel waar voor je geld.

De grote namen vandaag waren Echosmith, waardoor iedereen een “Cool kid” wilde zijn, de Jeugd van Tegenwoordig, Bastille en the Chemical Brothers. De laatste drie grote acts waren allen in de grootste tent van het festival, de Alpha tent.

Nadat we bij de Jeugd niet meer naar binnen konden aangezien het hele grasveld eromheen ook vol stond, bleven we na de Jeugd in de buurt van de tent om op goede plekjes vooraan het podium te krijgen. Ondanks het feit dat we buiten stonden bij de Jeugd was het nog steeds een groot feest. Mensen in de tent, mensen buiten de tent, iedereen ging los! Meisjes die hele teksten meerapten of jongens met ontbloot bovenlichaam die keihard meebouncen.

Bij Bastille schreeuwde iedereen mee bij “Pompeii”, “But if you close your eyes, eeeyyyooooeeeh, terwijl de echte fans met de handen een driehoek werd gevormd, het teken van hun band.
De avond werd afgesloten in een hele andere sfeer en met keihard dansen. The Chemical Brothers bliezen het dak eraf! Niemand kon stil staan en je ogen werden verwend door een indrukwekkende lichtshow. Lasers in elke hoek en robots die vanuit het podium kwamen.

Aan het eind was nog niet iedereen uitgeput. Waar gister nog geknuffeld werd, werden mensen nu opgetild en rondgeslingerd. Spontaan onstonden mega groepsfoto’s waar iedereen op af kwam. Vrienden
worden snel gemaakt op Lowlands. De nacht was jong en aan de drukte te zien was niemand nog van plan om naar huis te gaan… Na nog wat gedanst te hebben besloten wij om in onze tent te kruipen.

 

20150822_TTSHOOTS_LowLands2015_ChemicalBrothers-1

20150822_TTSHOOTS_LowLands2015_Cocktails-1

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op