Jij en je smartphone op zomervakantie! Lekker op het terras zitten met een koud drankje, mooie bergwandelingen maken en nieuwe, buitenlandse steden verkennen. Zorg dat jouw vakantie zo voorspoedig mogelijk verloopt voor zowel jou als voor je smartphone. Neem de volgende zeven tips door en laat die onvergetelijke vakantie maar komen.

Tip 1. Zet je smartphone opzij
De hele vakantie in de weer met je smartphone? Geen goed idee. Gemiddeld zitten we maar liefst 221 keer per dag op ons toestel (Bron: Telegraaf) en dat is niet bepaald hoe we een ideale zomervakantie voor ons zien, right? Schakel jouw notificaties uit en doe enkel een ochtend- en avondcheck om jezelf up-to-date te houden. Al heb je net een nieuwe telefoon aangeschaft, zoals de Motorola Moto E 2015, dan is het ook op vakantie moeilijk om er vanaf te blijven. Berg je Motorola in de tussentijd op in een Motorola Moto E 2015 hoesje en laat jouw sociale skills eens hun werk doen. Reken maar dat jij en je reisgezelschap een onvergetelijke vakantie zullen hebben.

Tip 2. Altijd en overal opladen
Het is makkelijker gezegd dan gedaan om je smartphone een hele dag aan de kant leggen. Gelukkig mogen we deze peperdure gadget wel gebruiken voor andere applicaties, zoals Google Maps, de selfie cam en Spotify. Helaas bestaat er nog geen smartphone waarvan de accu het dagenlang volhoudt met dezelfde portie energie. Stap over op een alternatief en gebruik een externe accu om jouw telefoon overal en altijd op te laden.

Tip 3. Upgraden die handel
Geef je smartphone voor vertrek een flinke beurt en zorg dat het gebruiksgemak omhoog schiet. Denk hierbij aan een opzetlens voor de beste kwaliteit foto’s, een selfie stick voor een extra groot bereik en een geheugenkaart om alle gemaakte foto’s op te slaan. De antischittering screenprotectorkomt van pas op een terrasje of in een luierstoel. Ondanks de felle zonnestralen blijft het scherm perfect leesbaar.

Tip 4. Bescherming all over
Tijdens een stranddag vormen alle zandkorrels, waterijsjes en zonnestralen een groot gevaar voor je smartphone. Een beschermende hoes is bijna onmisbaar tijdens de zomermaanden, want zandkorrels zijn echt genadeloos. Deze nuttige bescherming is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en geeft meteen een stoere touch aan de uitstraling van je toestel.

Tip 5. Terrasdiefstel voorkomen
Je zit net te genieten op het terras en ontdekt dat jouw smartphone of tablet verdwenen is. Hoe dan? Grijpgrage voorbijgangers maken volop gebruik van de onoplettendheid van toeristen en pakken het slim aan. Ze leiden de aandacht af door een vechtpartij, een dansje of een verkooppraatje en pakken dan razendsnel jouw kostbare spullen mee. Ze leggen een foldertje op jouw telefoon en bij vertrek nemen ze zowel het foldertje als het toestel mee. Doei smartphone! Berg al jouw kostbare bezittingen op in je broekzak of stop ze bij een vriend of vriendin in de tas.

Tip 6. Plan een filmavond
Na een hele dag vakantievieren is een filmpje kijken zeker geen slecht idee. Vaak hebben de hotelkamertelevisies niet veel amusement te bieden en moet je overstappen op een andere plan van aanpak. Neem een Chromecast mee van thuis en streamen op de TV was nog nooit zo eenvoudig. Dit apparaatje is ter grootte van een USB-stick en past dus prima in de koffer. Sluit het stickje aan op de TV, start de Netflix of Fox Sport app op je smartphone en het beeld verschijnt vervolgens haarscherp op de televisie. Dus, kan jij gratis gebruik maken van de Wi-Fi verbinding van je accommodatie en heeft je TV een USB aansluiting? Neem je Chromecast mee en een relaxte avond is gegarandeerd.

Tip 7. Houd het droog
Het droog houden tijdens de film? Ja, zeker. Zorg dat jouw smartphone het ook droog houdt tijdens de eerstvolgende duik in het zwembad. Het kan zomaar gebeuren dat je telefoon per ongeluk op de bodem van het zwembad belandt en niet meer zegt dan ‘blub’. Ga met gierende banden op zoek naar bak met rijst voor je smartphone. Rijst is het beste redmiddel als het gaat om het absorberen van vocht en dat is precies wat je telefoon nodig heeft. Je kunt dit ook voorkomen door ervoor te zorgen dat jouw smartphone is voorzien van een waterproof hoesje. Dan blijft je telefoon gegarandeerd droog!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op