Een mensachtige robot bekend als Pepper zal vanaf 6 april elke ochtend in Japan een kinder tv-show presenteren. Dit zal de eerste keer zijn dat een robot dagelijks toont op tv.

Pepper zal praten, dansen en spelletjes spelen in de show die geproduceerd is door Shogakukan-Shueisha Productions, een dochteronderneming van de manga uitgever Shogakukan. De 1,2 meter lange robot wordt aangeprezen als ’s werelds eerste machine die menselijke emoties kan lezen.

De robot is ontwikkeld door Alderbaran Robotics voor de Japanse Softbank, dat het Franse bedrijf in 2012 kocht voor $ 100 miljoen. Pepper is aangesloten op de cloud-gebaseerde intelligence software via Wi-Fi. Het is uitgerust met vier microfoons, twee high-definition camera’s, touch sensoren, twee sonar units, zes lasers en een 3-D sensor achter haar ogen die het mogelijk maakt om diepte te zien.

De robot werd afgelopen zomer gelanceerd en is nu te koop voor €1510 (¥ 198.000). De robot werd veelal gebruikt in mobiele winkels van Softbank.

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op