Een 35-jarige man in China verdient ongeveer 3.000 yuan per maand als magazijnmedewerker van een logistiek bedrijf in Jinan (voornamelijk het inladen van vrachtwagens). Volgens Chinese media woont hij al zes maanden in een donkere grot, zodat hij extra geld kan besparen en versturen naar zijn familie in de provincie Hebei.

[Images via NetEase]

Shi Zhiyong is de broodwinner voor zijn familie en onderhoud zijn ouders, vrouw en kinderen. Vijf jaar geleden besloot hij een baan in Jinan aan te nemen in de hoop meer geld te verdienen voor zijn familie.

[Images via NetEase]

“Een magazijnmedewerker in Jinan verdient ongeveer 3.000 yuan en dat is veel meer dan de 1.800 yuan die hij in zijn eigen woonplaats zou verdienen. De kans om meer geld te verdienen was zijn drijfveer om een baan aan te nemen ver weg van zijn familie.

[Images via NetEase]

Hij was de 10-meter diepe grot tegen gekomen vorig jaar toen hij een wandeling maakte op de Yaoshan berg en hij besloot de 100 yuan die hij kwijt was aan huur te besparen door in de grot te wonen. De grot was in 1970 gemaakt voor militaire doeleinde.

[Images via NetEase]

Shi heeft aan zijn familie verteld dat hij gebruikt van de accomodatie van zijn bedrijf en dat hij af en toe in een hotel verblijft. Doordat zijn bedrijf drie maaltijden per dag verzorgd is het niet nodig om te koken en hij geeft alleen nog een beetje geld uit aan alcohol en sigaretten.

[Images via NetEase]

Shi vertelde dat hij elke dag om 6 uur wakker wordt om gebruik te maken van het toilet op zijn werk zodat hij snel zijn gezicht kan wassen en tandenpoetsen. Elke dag na werk maakt hij gebruik van de openbare douche aan de onderkant van de berg. Aan zijn familie verteld hij dat hij slaapt in een complex van werk en soms in een hotel.

Bron: Shanghaiist / NetEase

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op