De film PERJALANAN (The Journey) is geselecteerd voor het CinemAsia Film Festival. Het festival zal plaatsvinden van 1 – 6 april in Amsterdam. CinemAsia is één van de belangrijkste Aziatische filmfestivals van Europa. PERJALANAN beleefde vorig jaar zijn wereldpremière op het Balinale International Filmfestival.

De korte film (20 min) is het regiedebuut van de Nederlands-Indische regisseur JOSSCY VALLAZA AARTSEN. PERJALANAN, dat ‘de reis’ betekent in het Indonesisch, gaat over twee Indo’s die voor het eerst in hun leven het land van hun voorouders bezoeken. De film is vrijwel geheel op diverse locaties in Indonesië opgenomen.

Perjalan-(de-reis)-teaser

John (gespeeld door Jakob Nieuwenhuijsen) en Dewi (gespeeld door Dewi Reijs) hebben al ruim vijf jaar een gelukkige relatie met elkaar. Beiden hebben eigen ideeën en verwachtingen van het land. Voor Dewi is het de ontmoeting met de familie van haar moeder in Bandung. Sinds deze aan een tragische ziekte is overleden, is zij op zoek naar antwoorden. John daarentegen wil heel graag de bezienswaardigheden van Indonesië bezoeken waar hij al zoveel over heeft gehoord en gelezen. Voor beiden is het een zoektocht naar hun eigen identiteit, waarbij hun relatie op het spel komt te staan. In de film wordt Nederlanders, Engels én Indonesisch gesproken en is een must-see voor elke ‘dubbelbloed’ Nederlander. In Nederland zijn er zo’n 2 miljoen mensen met een Indische achtergrond.

Actrice DEWI REIJS speelde onder meer in DOLFJE WEERWOLFJE, A’DAM-E.V.A. DANNI LOWINSKI en is bekend van talloze theaterproducties zoals HEREN VAN DE THEE en DON CARLOS. Dewi heeft als co-schrijver ook een bijdrage geleverd aan het script. Acteur JAKOB NIEUWENHUIJSEN is bekend van onder andere SINGLE, SEINPOST DH en MIXED UP.
In de film zijn ook bijrollen weggelegd voor THOM HOFFMAN (ZWARTBOEK, DOKTER TINUS, DOGVILLE, FREDDY – LEVEN IN DE BROUWERIJ, DE VIERDE MAN) en GIAM KWEE (SPANGAS, DE ONTMAAGDING VAN EVA END, MEDEA, RUSSEN, UNIT 13).

Actrice CHRISTINE HAKIM is een grote naam in de internationale filmwereld. Ze staat bekend als de ‘Meryl Streep’ van de Indonesische film. Christine vertolkt een belangrijke rol in PERJALANAN. Het is haar tweede rol in een Nederlandse film sinds GORDEL VAN SMARAGD uit 1997. Recentelijk speelde ze in de film EAT PRAY LOVE met o.a. Julia Roberts. In 2002 was zij lid van de jury van het FILMFESTIVAL CANNES.

Zangeres ANGELA MOYRA zegde voor de film kosteloos haar medewerking toe. Haar nummers HATI SAKIT en EMMA’S ISLAND zijn in de film te horen en komen van haar album FICKLE ISLAND. Deze werd in 2014 ook uitgebracht in de Verenigde Staten. Moyra was finalist in DE BESTE SINGER-SONGWRITER VAN NEDERLAND, Serious Talent van 3FM en trad op in DE WERELD DRAAIT DOOR.

PERJALANAN is geheel gefinancierd dankzij een succesvolle crowdfund via platform CINECROWD. Ruim € 10.000,- werd er opgehaald, onder andere via wilde Indische kookacties door hoofdrolspeelster Dewi Reijs, gulle gevers en sponsoren uit het bedrijfsleven zoals SECRID (portemonnees) en MERAPI TOUR AND TRAVEL. Cinecrowd is een online platform voor filmmakers en filmliefhebbers om samen films te produceren. Eerder zamelde regisseur EDDY TERSTALL ook via deze weg geld in voor zijn film DEAL (2012).

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op