Krijg je ook weleens halverwege de maand een berichtje van jouw telefoonaanbieder dat je bijna weer over je databundel heen zit? In plaats van een grotere bundel aan te schaffen hierbij 7 handige tips om binnen je bundel te blijven.

1. Check je data gebruik en limiet
Check regelmatig hoeveel data je nog over hebt. Bijna alle providers hebben gratis apps waarmee je automatisch in kan loggen en real time toegang hebt tot je gebruikt. Dan kan je beter inschatten of je rustig aan moet doen of dat je nog even kan surfen, youtube-en en facebooken.

2. Beperk de apps die gebruik maken van mobiele data
Om het dataverbruik te beperken kan je bij instellingen / applicaties inzicht krijgen hoeveel mb elke app verbruikt. Bij de iPhone kan je uitzetten welke apps toegang hebben tot mobiele data (zie voorbeeld).

minimalize mobile data

3. Gebruik WIFI
Als je WIFI aan laat staan dan zoekt je telefoon zelf naar een WIFI hotspot. Je krijgt dan vanzelf een melding dat er een wachtwoord benodigd is. Deze wordt dan automatisch opgeslagen en de volgende keer logt de telefoon automatisch in op het netwerk.

4. Mobiele websites
Kies voor een mobiele website als deze beschikbaar is. Mobiele websites zijn vaak geoptimaliseerd voor mobiele telefoons en gebruiken minder afbeeldingen (dit is positief voor jouw dataverbruik).

5. Cache gebruiken
Wil je een artikel lezen onderweg dan kan je Pocket gebruiken. Deze handige app slaat het artikel op en je kan het later in offline modus lezen. In Spotify Premium kan je offline afspeellijsten opslaan en ook in Google Maps kan je offline mappen opslaan.

6. Buitenland
Reis je in het buitenland zet dan je roaming / internet uit. Applicaties als Play/App Store, Facebook, Whatsapp en anderen apps draaien vaak op de achtergrond. Dit voorkomt onnodige hoge roaming kosten.

7. Sluit apps
Ook al is tegenwoordig mogelijk om verschillende apps tegelijk open te hebben. Sluit elke app na gebruik zodat deze niet onbedoeld data blijft verbruiken.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op