Als je denkt dat je telefoon veilig is voor jouw ouders dan he je het mis. Volgens een recent onderzoek van J/M is gebleken dat de helft van de ouders regelmatig alle app’tjes en sms’jes van hun kinderen lezen.

Uit een enquête onder meer dan 1000 lezers van het tijdstrijft J/M blijkt dat 48% van de ouders wel eens stiekem de telefoon van hun kinderen controleert. Dit hoeft niet het geval te zijn bij Aziatische ouders, maar stiekem denken wij op de redactie dat het percentage niet anders zal zijn. Sommige ouders gaan nog een stap verder en kijken ook naar foto’s, filmpjes en internet geschiedenis. Dochters worden volgens het onderzoek meer gescheckt dan zonen.

Hierdoor ontdekken de ouders via de smartphone:
-dat je rookt of drinkt
-dat vaak tegen hen liegt
-dat je problemen liever met anderen bespreekt (en het niet met hun durft te bespreken)
-dat je soms slechte dingen over hun zegt tegen je vrienden

Wat kan je doen om dit te voorkomen:
-zet een passlock / password om in je telefoon te komen
-delete foto’s of berichten die niemand mag zien
-zorg dat je telefoon automatisch in lock gaat binnen 15-30 seconde

J M 03 -2015

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op