Een bijzondere dag in China en in het bijzonder de showrooms. Het organisatie comité van de Shanghai Auto Show 2015 heeft gisteren besloten om op het aankomend evenement van 22 april te verbieden dat een lancering van een nieuwe auto gepaard gaat met een (halfnaakte) model. De organisatie vind overigens terecht dat de modellen ervoor zorgen dat de aandacht niet meer is voor de ster van de show (lees: de auto).

©chinadaily.com.cn©chinadaily.com.cn

Geruchten over het verbod zijn in Januari al opgedoken in diverse media om de publieke opinie te peilen. Het is niet bewezen maar betrouwbare bronnen beweren dat tenminste de helft van de bezoekers de modellen niet op prijs stelde. Dit was ook genoeg reden om dit besluit door te voeren.

carsuk.net - model tijdens shanghai auto show

Zoals je misschien ook op bovenstaande foto (Gan Lulu; rechts) kan zien. Zijn sommige auto fabrikanten uit het oog verloren waar de beurs voor staat. Het is een tentoonstelling voor de auto industrie om aandacht te vragen voor innovaties en nieuwe technologieën. Het heeft niks te maken met het mooie lichaam of de grootte van de borsten van het model.

©chinadaily.com.cn© beijing impact

Shanghai kan een voorbeeld zijn voor alle toekomstige autoshows en beurzen in China. Diverse media grappen dat dit het einde van de carriere zou kunnen betekenen van het model Gan Lulu die vaak halfnaakt op een autoshow te vinden is.

Dit is een reportage van een Chinees model tijdens de Shanghai Auto Show 2013:

https://www.youtube.com/watch?v=GAug7p3fDUg

Bron: Shanghaiist

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op