Denk je net nieuwjaar te hebben gevierd, die memorabele dronken nacht… weet je het nog? oh ja..! Die nacht! komt er alweer een ander nieuwjaar om de hoek kijken! Jazeker, donderdag 19 februari is het Chinees Nieuwjaar!

Chinees Nieuwjaar is een van de belangrijkste feestdagen van de Chinese kalender. Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met draken- en leeuwendansen. Het wordt internationaal gevierd in gebieden met een grote bevolking van etnische Chinezen. Behalve voor Chinezen, is het feest ook belangrijk voor andere etnische groepen, zoals de Mongolen, Koreanen, Japanners, de Miao en de Vietnamezen, die door de Chinese cultuur zijn beïnvloed wat betreft religieuze en filosofische wereldvisies, taal en cultuur in het algemeen. De geschiedenis van Chinees Nieuwjaar kan worden uitgelegd met een eeuwenoud verhaal: Volgens legenden was Nian een mensetend prooidier in het oude China, die ongemerkt huizen kon binnendringen. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood, en zij verdreven hem met explosies, vuurwerk, en veelvuldig gebruik van de kleur rood in het huis. Deze gebruiken leidden tot de eerste nieuwjaarsvieringen. Chinees Nieuwjaar staat dan ook in het teken van het begin van iets nieuws waarin geluk en voorspoed de hoofdrol spelen. Kwade geesten worden verdreven en al het goede komt weer terug.

150220-webposter-smallOf je nu gelooft in de oude verhalen of niet, feest wordt er sowieso gevierd! Voor de Aziatische jongeren staat er natuurlijk het CHINESE NEW YEAR PARTY in de SORBONNE, Rotterdam op de planning! Dit feest zal gehouden worden op vrijdag 20 februari, een perfecte dag om los te gaan en er een onvergetelijke avond van te maken. Bij dit feest zal alleen de beste muziek worden gedraaid om er een te gekke avond van te maken. Na maandenlange voorbereidingen kan vol trots worden gezegd dat dit feest mogelijk is gemaakt door 2 organisaties (Human Entertainment en Invazi International) die beide als doel hebben de Aziatische gemeenschap bij elkaar te brengen. Wanneer de 2 grootste organisaties in Nederland hun krachten bundelen om een feest te organiseren die een betekenis vormt voor de gehele Aziatische gemeenschap, weet je al dat dit een feest is dat je niet mag missen.
We hebben dan ook de kans gepakt en de organisatoren van de feesten gevraagd wat hun visie is op Chinees Nieuwjaar en waarom zij dit feest hebben georganiseerd.

Jiimi Poon van Invazi: “Chinees Nieuwjaar is een feest die ik steeds meer begin te begrijpen. Steeds vaker zie ik door tv en internet hoe belangrijk deze feestdag eigenlijk is. Het heeft een waardevolle betekenis voor waar onze ouders vandaan komen. Alles draait om het samenzijn en je liefde te kunnen betuigen aan familie en vrienden. En dat is denk ik ook hoe je dit moet vieren. Dat was één van de beweegredenen geweest om dit feest samen te doen met Human Entertainment, zodat wij dit gevoel met een grotere groep kunnen delen.”

Chun-Wai Man van Human Entertainment: “Chinees Nieuwjaar is voor mij DE gelegenheid om oud en nieuw dunnetjes over te doen, dankbaar te zijn voor alle kansen en opnieuw te mogen feesten met alle mooie vrouwen! Chinees Nieuwjaar is voor mij meer dan Chinees. Ook Vietnamese, Koreaanse, Japanse en zelfs Westerse vrouwen mogen plezier komen maken met mij! Ik wil dan ook iedereen bedanken voor alle steun en zie iedereen graag de 20e februari tegemoet in Sorbonne Rotterdam! ”

promo-special-tix

Vanwege deze eerste officiële samenwerking tussen Human en Invazi, zijn we natuurlijk verplicht aan onszelf om iets speciaals te doen.

Daarom komen we as vrijdag met speciale “hong bao’s” aka rode enveloppen met een SPECIAL ACCESS TICKET erin. Welke je toegang geeft tot elk willekeurige Human of Invazi feest. Deze actie is voor man en vrouw, Asian or non-Asian! Iedereen is welkom!

By Kawee Wu

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op