De Glow hoofdtelefoon is misschien niet de meest innovatieve manier om muziek te luisteren. Glow positioneert zichzelf als de eerste “slimme” hoofdtelefoon met laser verlichting en gebruikt hiervoor een glow-in-the-dark draad die laserverlichting doorgeeft op basis van de ritme & klanken van de muziek en zelfs je hartslag (i.c.m. Android Wear). Binnen enkele dagen heeft de Glow Kickstarter campagne al meer 375 duizend dollar binnen gehaald via crowdfunding. Crowdfunding is een manier om investeerders kapitaal binnen te halen van jouw target doelgroep in plaats van aandeelhouders/investeerders of banken.

Het idee van de hoofdtelefoon kwam van een product marketing manager bij Google, Zi Wang, die terecht opmerkte dat 98% van alle audio-accesoires waren gemaakt voor iOS (Lees: iPhone, iPod, iTouch en iPad) zodat de functies als volume control, afspelen/pauze en opnemen niet goed werkte op Android apparaten. Glow is dus gemakat voor Android-apparaten heeft 5 handige functies, namelijk:

Er wordt gewerkt met Fibrance technologie, een nieuwe technologie waarbij de draden zijn gemaakt optische glasvezel, waarbij de draden flexibel blijven en nog verhelderen licht geven. Dit gaat gelukkig niet tenkonste van de geluidskwaliteit want er werd gewerkt met dezelfde leverancier als Sennheiser (bekend van de hoogwaardige audio kwaliteit).

De marktprijs van deze hoofdtelefoon wordt geschat op ongeveer 130-175 euro, maar het hoge gadget gehalte compenseert voor de prijs. Je kan het op dit moment alleen bestellen en dan wordt het later in het jaar opgestuurd.

Meer informatie over Glow koptelefoon op hun Kickstarter pagina.

Bron: theinternetlovesme

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op