Ik kreeg vanochtend om 8 uur een sms-je met: “Ik vind je heel leuk en grappig, maar we kunnen niet zo vaak gaan afspreken waardoor het lijkt alsof we iets serieus hebben… Snap je?”
Ik las het sms-je en viel weer in slaap. Bij mij komt namelijk alles pas door na 11 uur.
Maargoed, ik las het bericht weer opnieuw ergens in de middag
en ik dacht: “Juist… Ik dacht eerlijk gezegd dat het duidelijk was dat het sowieso niet serieus was en wordt.”  Blijkbaar niet dus. Daarachter kreeg ik ook nog eens de zin: “Bah moet nu alweer werken! KUS!”

What the hell? Hmm… ja, laat ik het hele verhaal maar eens uitleggen.
Ik heb een scharrel. Ik hoor je al denken: “Scharrel? What’s that?!”
Scharrelen, oftewel een “relatie zonder verplichtingen” en “rotzooien zonder consequenties”. Call it whatever you like, maar je kent het wel.

Vaak is de scharrel diegene na een verbroken relatie. Je hebt bijvoorbeeld even geen zin in iets serieus, maar hebt natuurlijk wel aandacht nodig. Goh, wat lijken we toch een beetje op dieren ;).
Maar het is niet dat ik duizend scharrels heb ofzo, helemaal niet, maar af en toe heb ik er wel 1 of 2. Wanneer ik weer een beetje liefde nodig heb.
Het voordeel aan scharrelen is dat je natuurlijk geen verplichtingen heb en zo weer verder kan gaan. Maar een serieuze relatie is natuurlijk ook belangrijk.
Oké, maar terug naar het verhaal. Laten we de scharrel M. noemen voor het gemak.

De zin “We kunnen niet zovaak afspreken waardoor het lijkt alsof we iets serieus hebben” verbaasde me. Ik bedoel, we hebben het leuk samen, maar ik had eerlijk gezegd nooit de neiging gehad om het serieus te nemen. Aan het sms-je te lezen dacht hij dat ik dat wel wilde. Wat ook niet echt heel verbazend was, aangezien alle mannen zo denken. Dit had ik namelijk al eerder onderzocht. Aan mijn mannelijke vrienden stelde ik de vraag: “Wat denk jij dat een meisje denkt, wanneer zij meerdere keren met iemand heeft gezoend?”
Daaruit kreeg ik unaniem het antwoord: “Ze denkt dat het wat serieus wordt.”

Blijkbaar heerst het vooroordeel dat meisjes sneller een serieuze relatie willen bij de jongens. Oké, zelf denk ik wel dat het merendeel van de meisjes dit wilt. Een goed voorbeeld van mij is een vriendin die dit keer op keer meemaakt. Zoent met een leuke jongen, hopeloos verliefd, en dat was het dan.
Maar kan het niet zo zijn, dat meisjes scharrelen ook wel leuk vinden? En niet alleen op zoek zijn naar een vaste vriend? Of is dit weer te geëmancipeerd?
Ik geef toe. Ik zou het niet erg vinden wanneer het wel serieus werd hoor, maar hoe het nu is vind ik ook wel best.

Het was heel leuk en gezellig, maar deze scharrel is uitgewerkt. Mijn vriendin zegt altijd: “Het was leuk zolang het duurde.” Daar kan ik het niet nog meer mee eens zijn. Je bent jong, en je wilt wat. Later komt het allemaal wel goed, kijk maar naar Carrie Bradshaw in S&TC, 40 and single, but still fabulous!
Al hoop ik natuurlijk dat ik op m’n 40ste alleen fabulous ben en niet meer single. 😉

Oh well, plenty good looking fish in the sea toch?!

er zijn genoeg vissen in de zee

XoXo

By TinYee

GEEN REACTIES