Drie leden van het Chinese nationale paaldans team gaven op woensdag 24 december een demonstratie in het Noordelijkste dorp van China. In het dopje, Beiji, in de provincie Heilongjiang was de temperatuur gedaald tot -50 graden.

chinese paaldanseres geven een demonstratie in Beiji 8

Dit was niet de eerste keer dat het team een demonstratie heeft gegeven in zulke extreme weersomstandigheden. Ze werden voor het laatst vorig jaar gezien in het sneeuw.

Dit keer toonde de dames, Cao Nuo, Zon Wenzhu en Hij Bi hun moves als promotiestunt voor de 2015 World Pole Dance Championships, die gehouden gaat worden in Beijing.

chinese paaldanseres geven een demonstratie in Beiji 2

China is officieel in 2010 toegetreden tot de World Pole Dance Federation en de nationale ploeg en het eerste evenement waar ze aan mee hebben gedaan was in oktober 2011. Dit was niet geheel zonder succes want bij hun eerste deelname hebben de ze de halve finales bereikt en hebben ze de eerste medaille in de geschiedenis van het Chinese paaldansen behaald.

chinese paaldanseres geven een demonstratie in Beiji 3

Het team is samengesteld uit 16 dansers geselecteerd uit het Chinese Nationale Pole Dance Championships waarin deelnemers zijn geselecteerd uit alle hoeken van het land. Het team heeft als doel om om tot de top te behoren van de kampioenschappen.

chinese paaldanseres geven een demonstratie in Beiji 5chinese paaldanseres geven een demonstratie in Beiji 7

 

De 2012 World Pole Dancing Championship vond plaats in Zwitserland. In 2013/2014 werd de World Pole Sport & Fitness Championship gehouden in Londen. We moeten dus nog even geduld hebben tot 2015 om de Chinese dames in eigen land in actie te zien.

chinese paaldanseres geven een demonstratie in Beiji 6

[Images via NetEase]

GEEN REACTIES