Daar zijn we dan weer, tegen het einde van het jaar aan. Een periode waar veel mensen terug kijken naar de afgelopen jaar en beginnen te denken aan het volgend jaar. En bij ons is het niet heel anders, wij hebben net zoals iedereen een moment van pieken en dalen gehad. Maar het gaat er eigenlijk voornamelijk om, wat je hebt geleerd van de periodes die je mee maakt en wat je met deze kennis doet.

In het afgelopen jaar hebben wij veel veranderingen doorgevoerd, die de basis moeten vormen voor de toekomst. Zo hebben wij bijvoorbeeld de verandering doorgevoerd, dat beslissingen die tegenwoordig genomen worden, door een meerderheid van het bestuur ondersteund moeten worden voordat wij het tot realisatie gaan brengen. Wat als gevolg heeft, dat een beslissing iets langer kan duren, dan voorheen. Maar ook ervoor zorgt dat een idee, beter onderbouwd en over nagedacht is. Met meningen vanuit verschillende gedachte gangen, kunnen er verhitte discussies ontstaan, maar gelukkig wel met mensen die allemaal hetzelfde uitgangspunt hebben. Namelijk het beste resultaat kunnen halen.

Maar veranderingen in het algemeen, zijn niet altijd makkelijk door te voeren, omdat mensen in het algemeen houden van vastigheid en van het oude vertrouwde. En toch is het soms belangrijk om afscheid te nemen van gewoontes hetgeen waar je al maanden of zelfs jaren vertrouwen in had. Veranderingen kunnen er namelijk voor zorgen dat je door kan groeien, terwijl constant in je comfort zone blijven kan resulteren in stagnatie. Natuurlijk ben ik me bewust van het feit, dat verandering niet per se positief is of synoniem staat met progressie. Maar wat wel een feit is, is dat stilstaan honderd procent gelijk staat aan geen vooruitgang.

Wat is dan wijsheid? Wat zijn de keuzes die je moet maken over jouw eigen toekomst? De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is; ben je tevreden met je huidige situatie? Zo ja, dan kan je de keuze maken om te leven zoals je nu leeft. Zo nee, dan zal het een slimme keuze zijn, om verandering in je leven te brengen en voor de kans gaan om te groeien.

Terugkijkend naar onszelf, de reden waarom wij veranderen is omdat wij te lang in de comfort zone hebben gezeten. En we zijn afgelopen jaar hard bezig geweest om veel veranderingen door te brengen, zodat we 2015 met veel nieuwe dingen kunnen komen. Wij staan dan ook te poppelen om het nieuwe jaar te kunnen verwelkomen.

Ik wens iedereen alvast de beste wensen en een veilige, fijne en prettige jaarwisseling.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op