The Interview (2014) poster

“The Interview”, een komedie over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un, heeft veel publiciteit gekregen nadat Sony was gehackt. De film werd in eerste instantie geannuleerd vanwege dreigementen uit Noord-Korea, maar werd later toch uitgebracht.

Woedende Zuid-Koreanen

De Zuid-Koreanen hebben de film ook gezien en zijn totaal niet blij. Op de populaire nieuwsportal site Naver heeft men verschillende berichten achtergelaten. Zo schrijft één: “De twee Koreas zijn dan wel gescheiden, maar we zijn uiteindelijk wel allemaal Koreanen. Ik ben woedend over hoe deze film de Koreanen bespotten.” Een ander schrijft: “Ik snap niet waarom deze film alle Koreanen bespotten. Ze kunnen Kim Jong Un belachelijk maken, maar waarom Zuid-Korea? En waarom hebben ze het over hondenvlees? Denken ze echt dat we elke dag voor elk maaltijd hondenvlees eten? Deze film is dom dat ze Dokdo de Japanse Zee noemen.” (De naam van de zee is omstreden; Japanners noemen het de Japanse Zee en Zuid-Koreanen noemen het de Oostzee van Korea).

Mogelijke aanklacht tegen de film

De management van Zuid-Koreaanse zangeres Yoon Mi-Rae, ook bekend als Tasha, wilt stappen gaan ondernemen tegen Sony Pictures Entertainment voor het gebruik maken van haar muziek in de film zonder toestemming.  Het liedje “Pay Day”, was voor de film gebruikt en de management was er pas van op de hoogte nadat de film werd uitgebracht.

 

Source: Naver, Netizenbuzz, en Korea Herald.

GEEN REACTIES