It’s Chinatown
这是唐人街

19 december – 21 januari

Opening 19 december 17:00
Gallery Vriend van Bavink
Geldersekade 58 & 30 Amsterdam
( 下面中国 )

Zes kunstenaars met een bijzondere band met China tonen uiteenlopend werk in het hart van Chinatown. Met werk van Benjamin Li, Heinz Martin Breuer, Han Qin, Quoc Thang, Itamar Gilboa en Jessie Yingying Gong.

‘Forget it, Jake, it’s Chinatown’ zijn de legendarische woorden waarmee Roman Polanski’s Chinatown (1974) eindigt. Verwijzend naar een grimmig district waarin corruptie en geweld met chaos gepaard gaan, doet het Chinatown uit deze film noir maar weinig denken aan de kleurrijke en geurige straten van de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt. Daar, in Amsterdams oudste wijk, zijn de geschiedenis van de stad en de Chinese cultuur sterk verweven. Juist deze verbinding van culturen staat ook in de tentoonstelling It’s Chinatown centraal. Zes jonge kunstenaars die ieder een bijzondere band hebben met China tonen uiteenlopend werk in Galerie Vriend van Bavink en Pacific Place Project Space aan de Gelderskade.

It’s Chinatown is een samenwerking tussen Vriend van Bavink en Mette Samkalden (Canvas International Art), die in China woonde, werkte en onderzoek deed.

Mede mogelijk gemaakt door Stichting kunst en cultuur stadshart, Dun Yong, mevrouw Fen Hua Fong, New King  en Tsingtao.

GEEN REACTIES