Een ziekenhuis in de Chinese provincie Shangdong biedt aankomende vaders de mogelijkheid om een bevalling te ervaren. De mannen hadden geen idee wat voor pijn de vrouwen moesten doorstaan. Ook stoorde de vrouwen zich aan de beperkte betrokkenheid en begrip van hun partner gedurende de bevalling.

Na de klachten van de vrouwen besloot het ziekenhuis om een bijeenkomst om de week op te zetten, waarbij de mannen de pijn konden ervan die komt kijken bij een bevalling. De mannen wordt aangesloten op een machine die via sensors elektrische schokken naar de buik verstuurt.

Pijnlijk
De frequentie en de sterkte van de schokken worden langzaam opgevoerd, tot een vergelijkbare pijn die een vrouw voelt tijdens de bevalling. Helaas is de echte pijn volgens het ziekenhuis niet te evenaren.

Van de honderden deelnemers haalden velen het niveau van de pijn die het meeste in de buurt komt niet en smeekten de doktoren op het experiment te stoppen. Een van de aanwezige mannen maakte de opmerking dat het net leek ” alsof zijn hart en longen

Veel mannen haalden het niveau van de pijn die het meeste in de buurt komt van een bevalling niet en smeekten de dokteren om te stoppen.

Azië

 

Het is uniek dat het ziekenhuis de moeite neemt om begrip te krijgen voor de vrouw tijdens de bevalling. In China is het namelijk niet gebruikelijk dat een man aanwezig is bij de bevalling. In sommige situaties worden mannen zelfs geweigerd om de geboorte van het kind mee te maken.

Het is niet de eerste keer dat mannen in Azië de kans kregen om te ervaren hoe het is om een kind te krijgen. Japanse wetenschappers ontwierpen in 2011 al een pak voor mannen, waarmee ze de lichamelijke veranderingen van een vrouw die zwanger is kunnen ervaren.

GEEN REACTIES