Iedereen heeft gehoord van Netflix, maar kennen jullie ook de gratis variant Popcorn Time. De populaire streamingdienst heeft inmiddels 1,3 miljoen gebruikers (update december 2014) en dat is veel meer dan de 1,0 miljoen gebruikers (update augustus 2014) van Netflix.

popcorn time desktop app

De streaming dienst Popcorn Time heeft dagelijkse 100.000 gebruikers. Ondanks de look & feel en het aanbod vergelijkend is met Netflix is er wel degelijk een verschil. Het aanbod is completer en loopt synchroon met hetgene wat er op TV wordt uitgezonden (zonder vertraging) en de bestanden worden niet gehost vanuit Popcorn Time zelf maar elke keer dat een serie of film wordt gestart wordt er een torrent ge-download.

iOS-app

De ontwikkelaars zeggen constant bezig te zijn om Popcorn Time te verbeteren. Eén van de dingen die de dienst nog wil, is een iOS-app, maar het is maar sterk de vraag of een dergelijke app door Apple wordt goedgekeurd voor de iPhone of iPad.

Popcorn Time iOS app

Chrome-app

Op dit moment kan je Popcorn time alleen gebruiken op de PC of Android, maar de makers hebben onlangs Chromecast-ondersteuning ingebouwd. Vanuit het desktopprogramma van Popcorn Time (klik je hiervoor rechtsonder op het pictogram) en dan kan je weergave via de Chromecast selecteren.

popcorn time selecteer chromecast

 

GEEN REACTIES