singles day poster china

In China wordt niet alleen valentijnsdag groots gevierd, maar er wordt ook aandacht besteedt aan de single mensen. De dag wordt ook “dag van de singles” of “Guanggun Jie” wordt gevierd op 11 november (11 / 11).

Singles Day in China

De datum is gekozen voor de verbinding tussen de single mensen en het cijfer ‘1’. Singles dag is erg populair geworden bij de Chinese jongeren. Alle single jongeren organiseren gezamenlijk feesten, gaan samen karaoke zingen en hopen nieuwe vrienden of een eventuele relatie aan de haak te slaan. Het dreigt zelfs de grootste online shopping dag in de wereld te worden (na de Amerikaanse Cyber Monday net na Thanksgiving).

Universiteit
“Singles Day” werd in eerste gevierd op verschillende universiteiten in Nanjing en is ontstaan bij de Nanjing Universiteit in 1993. Het kreeg de naam “Dag van de Singles’, omdat de datum bestaat uit vier “enen”. De studenten zijn inmiddels afgestudeerd en de traditie had altijd een studentikoze tintje. De speciale dag dankt zijn populairiteit aan het interneten is nu vooral heel erg hip onder de jongeren.

Het was in eerste instantie een gelegenheid om met enkele vrienden te vieren. Het werd in eerste instantie alleen gevierd onder de mannen, maar tegenwoordig wordt het op grote schaal door mannen en vrouwen gevierd. ‘Blind dates’ zijn ook populair op deze speciale dag om deze dag niet alleen te vieren.

Een man koopt 100 iPhone 6s om een aanzoek te doen tijdens Singles Day:

GEEN REACTIES