De Indonesische Uitzendcommissie KPI heeft een schriftelijke waarschuwing gestuurd naar een aantal commerciële televisiestations in Indonesië. De tv-stations zenden kinderprogramma’s uit die volgens de KPI te veel geweld bevatten. Een van die programma’s is de wereldberoemde tekenfilmreeks Tom & Jerry. Dat schrijftGatra

Een scène waarin Toms gezicht herhaaldelijk tegen een ijzeren poort wordt gegooid, is volgens de KPI een voorbeeld van geweld. Niet alleen Tom & Jerry maar ook Spongebob Squarepants – een tekenfilm over een hyperactieve gele spons – zou te veel geweld bevatten.

Schadelijk voor de ontwikkeling

Te veel geweld in programma’s is schadelijk voor de ontwikkeling van een kind, aldus de KPI in een persverklaring. De KPI heeft tv-stations die gewelddadige kinderprogramma’s uitzenden, opgeroepen om scènes waarin te veel geweld in voorkomt te verwijderen zodat kinderen die scènes niet kunnen nadoen. De KPI roept ook ouders op om selectief te zijn in het uitzoeken van geschikte kinderprogramma’s voor hun kinderen.

Wat Tom & Jerry en Spongebob Squarepants betreft, adviseert de KPI ouders om hun kinderen te verbieden naar deze programma’s te kijken.

Foto: momokacma (Flickr)
Bron: Indonesienu

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op