De Chinese filmbaas Wang Zhongjun, een van de mede-oprichters met zijn broer van de Huayi Brothers Media groep, heeft een Vincent van Gogh meesterwerk bij Sotheby’s in New York voor bijna $ 62 miljoen gekocht.

Sotheby beschreef “Stilleven, Vaas met Madeliefjes en klaprozen” als een van de weinige werken die Van Gogh tijdens zijn leven verkocht had.  Het schilderij uit 1890 was getaxeerd tussen de $ 30 en $ 50 miljoen, de bod van Zhongjun verbreekt een nieuwe veiling record voor elke stilleven die door Van Gogh is gemaakt. Ook is het de hoogste betaalde bedrag door een Chinese verzamelaar voor westerse kunst.

Chinese tycoons pronken graag met hun kunst – Wang Jianlin, hoofd van Wanda, die AMC bezit, spendeerde $28 miljoen aan “Claude en Paloma”, een werk uit 1950 door Pablo Piccasso.

Pablo Pica
Pablo Picasso – Claude & Paloma

GEEN REACTIES