Alle eet-en drinkwaren die bij Starbucks Indonesia te verkrijgen zijn, zijn officieel halal (rein) verklaard. Sinds woensdag 29 oktober beschikken alle Starbucks-filialen in Indonesië over een zogenaamd halal-certificaat. Dat schrijft Liputan 6.

Het halal-certificaat is uitgereikt door de Raad van Indonesische Ulama’s (MUI), die de keuring van halal-producten verricht. De filialen van de Amerikaanse koffieketen in Indonesië worden de komende tijd voorzien van een halal-keurmerk. Aan de hand van dit keurmerk kunnen klanten zich er verzekerd van zijn dat het eten en het drinken dat hier verkrijgbaar is, halal is.

Starbucks bestaat al 12 jaar in Indonesië en heeft 176 vestigingen in het land. In 2002 mocht de Indonesische hoofdstad Jakarta de eerste Starbucks-vestiging verwelkomen.

Foto + Tekst: Indonesiënu

GEEN REACTIES