Een tech team in China’s Chongqing beweert dat het de ‘s werelds eerste draagbare luchtreiniger heeft uitgevonden.

Het nieuwe apparaat ziet eruit als een headset, met luchtafvoer onder de neus. Teamleider Xu Zongyan zegt dat mensen moeilijker ademen door smog maskers en een risico van secundaire vervuiling met zich meebrengen, naast dat het niet bepaald mooi eruitziet. Daarom hebben zij gezichtsbedekking tot het absolute minimum gehouden.

Het apparaat kan zoveel als 99,9 procent van fijnstof, de hoofdluchtvervuiler, en 90 procent van formaldehyde verwijderen, volgens het team. De filterpatroon hoeft niet vervangen te worden, omdat het wasbaar is.

De batterij gaat mee tot 6 uur, maar de team wil naar eigen zeggen het verlengen tot 10 uur. Met een hoge precisie sensor kan het apparaat gebruikt worden om de luchtkwaliteit te testen en gebruikers kunnen real-time date op een app bekijken.

Daarnaast is het apparaat in staat om intelligente management uit te voeren door het beheersen van luchtreinigers en air conditioners.

De team is nu nog op zoek naar investeerders om het product in massa productie te kunnen nemen.

GEEN REACTIES