Je hebt een lijst van de bekendste DJ’s ter wereld, rijkste mensen ter wereld, mooiste vrouwen ter wereld, meest succesvolle acteurs maar nog niet een lijst van de landen met de hoogste IQ.

Daar heeft Statisticbrain, een groep mensen met een passie voor cijfers, een recent onderzoek naar gedaan en gekeken welke landen hiervoor in aanmerking komen. De criteria hiervoor zijn: het gemiddelde IQ, gemiddelde inkomen en het vermogen in de staatskas van het betreffende land.

De uitkomst is erg verassend aangezien er vijf Aziatische landen de lijst aanvoeren van landen met de hoogste gemiddelde IQ (07-2014):

# Land Gem. IQ
 1 Hong Kong 107
 2 Zuid Korea 106
 3 Japan 105
 4 Taiwan 104
 5 Singapore 103
 6 Duitsland 102
 6 Italië 102
 6 Nederland 102
 6 Oostenrijk 102
10 Zweden 101
10 Zwitserland  101

Verassend is dat landen als: België, China, Nieuw-Zeeland, Engeland een gedeelde twaalfde plaats hebben behaald en dat Frankrijk en Amerika maar net aan in de top-20 zijn gekomen met een gedeelde 19e plek.

Statisticbrain heeft ook een overzicht gemaakt van de tien landen met de laagste IQ en dat zijn allemaal landen in Afrika. De lijst wordt aangevoerd door Guinea, Ethiopië en Sierra Leone. Ook landen als Nigeria, Ghana en Sudan staan in de top-10 landen met het laagste gemiddelde IQ.

 

 

GEEN REACTIES