De kersverse Chinese wereldkampioen tafeltennis, Jike Zhang, heeft maar kort kunnen genieten van het prijzengeld ter waarde van 45.000 dollar (ongeveer 32.500 euro). De wedstrijdleiding pakte het geld af omdat hij zijn zege te uitbundig vierde.

Jike Zhang viert uitbundig zijn winst

De huidige nummer 3 van de ITTF wereldranglijst, Jike Zhang, trapte de houten omheining doormidden en gooide zijn bezwete shirtje in het publiek. Hij was door het dolle heen na het behalen van de prestigieuze titel in Düsseldorf. Hij versloeg in de finale zijn landgenoot Ma Long (de huidige nummer 1 op de wereldranglijst), die volgens kenners favoriet was voor de wereldtitel. Dit was overigens zijn derde wereldtitel op een rij.

Zie hier de laatste minuten van de wedstrijd en het bewuste moment:
[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=GA9lJblhyws[/embedyt]

GEEN REACTIES