Volgens The Wall Street Journal, wilt de Chinese internet gigant Alibaba samenwerken met Apple aan een betaaldienst. De rijkste Chinees en excentrieke Alibaba topman Jack Ma zal deze week samen gaan zitten met Apple CEO Tim Cook om hier hoogstwaarschijnlijk over te hebben.

Jack Ma zei tijdens een technologie conferentie in Californië dat hij hoopte samen wat te kunnen doen. Tijdens dezelfde gelegenheid zei Tim Cook later in de week te kijken naar de mogelijkheden voor een samenwerking met Ma. Tevens zou Cook gezegd te hebben dat Alibaba alle eigenschappen heeft van een bedrijf waar Apple graag mee zou willen samenwerken.

Alibaba had eerder dit jaar ’s wereld grootste beursgang gemaakt en heeft met Alipay al de grootste Chinese betaaldienst in handen. Apple daarentegen heeft recent Apple Pay geïntroduceerd. De ‘mobiele portemenee’ die op de nieuwste versies van de iPhone zijn geïnstalleerd, waarmee gebruikers kunnen afrekenen bij Amerikaanse kassa’s.

De Amerikaanse veilingsite eBay heeft enkele weken ook aangekondigd zijn betaaldienst te willen afsplitsen, maar Ma lijkt daar geen interesse in te hebben. Daarover zei de topman ‘ik heb al Alipay’. Die dienst heeft momenteel meer dan 300 miljoen actieve gebruikers.

Tijdens het verblijf van Ma in Californië zou The Wall Street Journal ook te kennen hebben gegeven dat hij op zoek is naar een partner op het gebied van film. Volgens de topman gaat China de grootste filmmarkt ter wereld worden. Afgelopen juli heeft Ma al een overeenkomst afgesloten met de Canadese entertainmentbedrijf Lionsgate om hun vampierenfilms ‘Twilight’ en de populaire serie ‘Mad Men’ uit te mogen zenden.

Jack Ma, met een geschat vermogen van 27 miljard dollar, wat hem tot de rijkste Chinees maakt. Vertelde dat Alibaba zich voorlopig blijft concentreren op de Chinese klant en dat hij meer Europese en Amerikaanse producten naar China wilt halen. De online verkoop van Alibaba is groter dan die van Amazon en eBay samen.

GEEN REACTIES