In China heeft de oproep van Ju Peng op Weibo tot grote woede geleid op Chinese Sociale Media. De 19-jarige chinese vrouw uit Shanghai schreef op Weibo (Chinese twitter) dat ze op zoek is naar “tijdelijke” vriendjes die aantrekkelijk zijn, onder de dertig zijn, langer dan 175cm en rijk zijn.

De mannen vergoeden haar reiskosten naar hun woonplaats, haar verblijfskosten en dienen vooral vrijgevig zijn. In ruil daarvoor krijgen ze een nacht samen met haar, haar volledige aandacht en de privilege om in het openbaar te verschijnen met een mooie dame aan hun zijde.

Na de oproep van de 19-jarige Shanghainese vrouw ontplofte de Social Media en meerder Chinese gebruikers beschuldigde het gedrag van Ju als een vorm van prostitutie. Ju geeft zelf aan dat ze deze methode al succesvol heeft gebruikt voor een reis door het oosten van China en voelt zich totaal niet schuldig. “Het is een soort liften en het is niks om je voor te schamen.”

Chinese lifster Ju Peng

De betweters die zich hier aan storen blijven er op aandringen dat het een soort van prostitutie is en eisen dat de advertentie wordt weggehaald van Weibo. Een van de gebruikers heeft terecht opgemerkt als Ju Peng hier geld voor zou vragen, dan zou het voor iedereen duidelijk zijn hoe we haar gedrag moeten omschrijven.

GEEN REACTIES